Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: Δήλωση συμπαράστασης στους διωκόμενους κατοίκους της Νότιας Πιερίας “για παρακώλυση συγκοινωνιών”.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
Έμπρακτη στήριξη από τους  Ξενοδόχους της Πιερίας, με τη σύσσωμη παρουσία τους κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Δικαστήριο Κατερίνης, την Παρασκευή 14 Ιουνίου.
  
Αγαπητοί Συνάδελφοι - Πολίτες της Πιερίας,


Την Παρασκευή 14 Ιουνίου εκδικάζεται στο Δικαστήριο της Κατερίνης η δίωξη σε βάρος έντεκα συμπολιτών μας από τη Νότια Πιερία (ανάμεσα τους και ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και κοινοτάρχης Νέου Παντελεήμονα, ο πάντα αγωνιστής για τα συμφέροντα του τόπου μας κ. Γιώργος Μπούρος), με το αιτιολογικό της “παρακώλυσης συγκοινωνιών” , κατά τη μαζική κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής στις 8 Απριλίου 2013, για τον αποκλεισμό των παραλιών του Νέου Παντελεήμονα και της Σκοτίνας από την ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του δρόμου που τις συνδέει με την Εθνική οδό.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το Εθνικό οδικό μας δίκτυο, ήταν στην ουσία κίνηση αντιπερισπασμού ώστε να τεθούν σε λειτουργία τα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς είκοσι μέρες αργότερα (τακτική που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση των διοδίων του Αιγινίου) και παρά το γεγονός ότι η κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής υπήρξε εύλογη, κόσμια,  χωρίς επεισόδια, η δίωξη επιλεγμένων συμπολιτών μας που μετείχαν στην κινητοποίηση δεν αποφεύχθηκε, στα πλαίσια της “νομιμότητας” η οποία επιβάλει τον αποκλεισμό της Πιερίας (από βορά και νότο), από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πιστεύουμε και διατυπώνουμε εντόνως την άποψη πως η συγκεκριμένη δίωξη, είναι πέρα για πέρα άδικη.

Για το λόγο αυτό, οι Ξενοδόχοι της Πιερίας θα συμπαρασταθούμε σύσσωμοι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης την Παρασκευή 14 Ιουνίου, αλλά και σε κάθε άλλη ανάλογη υπόθεση προκύψει στο μέλλον σε βάρος συμπολιτών, οι οποίοι αγωνίζονται για τα δίκαια του τόπου μας.


Με τιμή


Αφροδίτη Λέινα

Πρόεδρος Δ.Σ.  Ε.ΞΕ.Π.