Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ: Οι αγώνες των πολιτών για τα αυτονόητα δεν παρακωλύουν ούτε τις συγκοινωνίες, ούτε τη Δικαιοσύνη

   Οι επαγγελματίες του Λιτοχώρου συμπαρίστανται ολόψυχα στους 11 διωκόμενους κατοίκους της Νότιας Πιερίας που διεκδίκησαν -όχι μόνοι τους, αλλά
με εκατοντάδες συντοπίτες τους-  το αυτονόητο: την ελεύθερη πρόσβαση στους δρόμους της περιοχής. Εκφράζουν επίσης κατηγορηματικότατα την αντίθεσή τους σε ποινικές διώξεις που στρέφονται κατά της έκφρασης των πολιτών, ειδικά όταν αφορούν ζωτικά τους προβλήματα. 

   Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση των κατοίκων της νότιας Πιερίας προκλήθηκε από εντελώς αψυχολόγητη και πρακτικώς άχρηστη και ανεφάρμοστη, αλλά και μονόπλευρη απόφαση της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου». Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την επομένη, η εταιρεία ανακάλεσε την ανεδαφική της απόφαση να κλείσει το δρόμο που οδηγεί από το Κάστρο του Πλαταμώνα προς τις παραλίες Παντελεήμονα και Σκοτίνας, αλλά και άλλων περιοχών.
  Είμαστε βέβαιοι ότι –έστω και  τώρα- η λογική θα πρυτανεύσει και  οι κατηγορίες για παρακώλυση συγκοινωνιών θα καταρρεύσουν στο ακροατήριο της 14ης Ιουνίου 2013, δικαιώνοντας την πίστη όλων μας στη Δικαιοσύνη του δοκιμαζόμενου κράτους μας.