Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΛΜΕ Πιερίας: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ!

ΨΗΦΙΣΜΑ


Η ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ  καταδικάζει την προωθούμενη κατάργηση της ΕΡΤ με έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία η τρικομματική κυβέρνηση με τον πλέον πραξικοπηματικό τρόπο υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην
τρόικα. 


Πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη. Η κυβέρνηση ουσιαστικά παραδίδει τον τομέα της ενημέρωσης στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.


   Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης των οργανισμών του Δημοσίου, η πλήρη διάλυση του οποίου αποτελεί στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Μετά τη Δημόσια Τηλεόραση έρχεται η σειρά του Δημόσιου Σχολείου, του Δημόσιου Πανεπιστημίου και της Δημόσιας Υγείας.      

Θύματα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα θα είμαστε όλοι, που σιγά-σιγά θα στερηθούμε στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών . Η απάντηση και η λύση θα δοθεί μέσα από μαζικούς λαϊκούς αγώνες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ!



Ο Πρόεδρος



Αντωνίου Χρήστος
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας
Ο Γενικός Γραμματέας



Κωνσταντινίδης Γεώργιος