Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Υποψία εκλογών και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου: ένα κοκτέιλ κατά της “διαφθοράς”…

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....
Μια στοιχειώδης απάντηση στο άρθρο της Σοφίας Βούλτεψη “ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ έκλεισαν την ΕΡΤ, ο λαός έκανε lock-out και ο… Τσι Γκεβάρα πάει Σύνταγμα”
Καθώς η κίνηση Σαμαρά “μαύρο στην ΕΡΤ εδώ τώρα” κινητοποίησε το ανακλαστικό της βουλευτικής αυτοσυντήρησης, βρεθήκαμε αντιμέτωποι (λες και δεν μας έφταναν τα υπόλοιπα) με μια ομαδική
προσβολή της νοημοσύνης. Βουλευτές της Ν.Δ. παρελαύνουν στα μέσα για να υποστηρίξουν τα δίκαια του Σαμαρά, άρα και όσα έφερε ο λόγος του: ομολογία αποτυχίας, ψευδολογίες, συκοφαντίες, εκβιασμοί, διχασμός της κοινωνίας και προτροπή προς αλληλοσπαραγμό. Το κείμενο αυτό συντάχθηκε ως στοιχειώδης απάντηση σε μια από αυτές τις “καταθέσεις ψυχής” βουλευτών, μάλλον όχι της πιο προκλητικής. Επιχειρεί να βάλει στη ζυγαριά, από την μια τα όσα βλέπει και από την άλλη τα όσα κρύβει ο βουλευτής.

Θλιβερό να υπερασπίζεται κάποιος βουλευτής τον υποτιθέμενο πρωθυπουργό της κάθαρσης. Θλιβερό, αλλά όχι τελείως αδιάφορο. Τελείως αδιάφορο (δηλαδή παραδοσιακό) είναι στο επίπεδο: ένας βουλευτής στηρίζει το αρχηγικό “σωστό μείγμα πολιτικής” που, εντελώς συμπτωματικά, είναι ολόιδιο με αυτό που -ως αρχηγός της αντιπολίτευσης- κατήγγειλε ως “λάθος”.

Δεν είναι όμως εντελώς αδιάφορο στο να δείχνει ευθύνες αλλού ο βουλευτής, όταν υπερασπίζεται την ΕΛΣΤΑΤ του Γιωργάκη που μας έφερε στα μνημόνια και τη διακομματική-διαχρονική μίζα της Ζήμενς που, εντελώς συμπτωματικά, έμεινε χωρίς εισαγγελέα. Αντίστοιχου του εισαγγελέα που μπορεί να πιάσει δουλειά στην ΕΡΤ, μόνον με την ΕΡΤ κλειστή (κατά τα λεγόμενα Σαμαρά).


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

tonoikaipnevmata.wordpress.com