Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Στην αίθουσα εκδηλώσεων IANOS CAFÉ στην Αθήνα, παρουσία δημοσιογράφων, πολιτικών και καλλιτεχνών παρουσιάσθηκε την περασμένη Δευτέρα το Λεύκωμα «40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ» καθώς και το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 42ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2013.

Το Λεύκωμα παρουσίασαν ο καθηγητής αρχαιολογίας και πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης κ. Δημήτρης Παντερμαλής και ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος
λογοτέχνης-θεατρικός κριτικός , οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερα αξιόλογη και ποιοτική σαραντάχρονη παρουσία του Φεστιβάλ Ολύμπου.
Ο κ. Γεωργουσόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε « οι άνθρωποι που υπηρέτησαν, έδειξαν απόλυτο σεβασμό στο χώρο, την τέχνη, το θεσμό και τους θεατές. Το Φεστιβάλ Ολύμπου δίκαια συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων Φεστιβάλ της χώρας». 

Ο κ. Παντερμαλής αναφέρθηκε κυρίως στη σχέση του Φεστιβάλ Ολύμπου με το αρχαίο Δίον και παρουσίασε το εικαστικό θέμα (αρχαία Νάβλα) που κοσμεί το 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Κώστας Μυστακίδης, παρουσίασαν το πρόγραμμα του 42ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2013, το οποίο πραγματικά εντυπωσίασε για την ποιότητα και την διαφορετικότητά του. Ο κ. Παπαχρήστος σημείωσε πως η νέα διοίκηση παρέλαβε μια βαριά κληρονομιά, που οφείλει όχι μόνο να τη διατηρήσει αλλά και να της προσδώσει προσθετική αξία. Ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη του ΙΑΝΟΥ κ. Νίκο Καρατζά, για την φιλοξενία και την στήριξη του Φεστιβάλ Ολύμπου. Να σημειωθεί ότι ο IANOS θα είναι χορηγός επικοινωνίας του 42ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2013.
Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν δημοσιογράφοι του πολιτιστικού ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης της Αθήνας, πολλοί καλλιτέχνες αλλά και πολιτικοί. Μεταξύ αυτών ο Κώστας Σκανδαλίδης αλλά και οι δικοί μας Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Γιάννης Αμοιρίδης και Θανάσης Παπαγεωργίου.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο Νίκος Πασχαλούδης με την συνδρομή στα οργανωτικά και οικονομικά του ταμία του Δ.Σ Γιώργου Σαμαλή.