Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Σ.Δ.Ε. Κατερίνης - Ομιλία «Η υγιής επικοινωνία ως τρόπος αντιμετώπισης της βίας στην οικογένεια»

Μας το έστειλε το ΣΔΕ Κατερίνης..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
 Την Τρίτη 14/5 οι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές τους Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας παρακολούθησαν την ενημερωτική ομιλία του έγκριτου Συμβούλου Μ. Τουφεξή και συμμετείχαν στη συζήτηση/διάλογο που ακολούθησε.  Ο κύριος θεματικός άξονας γύρω από τον οποίο
στράφηκε η εκπαιδευτική δραστηριότητα ήταν η βία στην οικογένεια και η πρόληψή της μέσα από την υγιή επικοινωνία των συζύγων. Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι η σημερινή κρίση αποτελεί έναυσμα για την εκδήλωση προβλημάτων στο χώρο της οικογένειας, τα αίτια είναι βαθύτερα και αρχίζουν να φαίνονται πολύ νωρίτερα από τη σύγκρουση.
Μικρές και ουσιαστικές αλλαγές στη συμπεριφορά των συζύγων που δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη αλλά και η συστηματική συζήτηση με νηφαλιότητα αποτελούν σωτήριες τακτικές. Κάθε πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίζεται στην γέννησή του και πριν επιδεινωθεί με δυσάρεστες συνέπειες για τους ίδιους, τα παιδιά και κατ’ επέκταση την κοινωνία. Οι εκπαιδευόμενοι μέσα από τον διάλογο με τον ομιλητή, προβληματίστηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν πάνω σε έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της επικοινωνίας στην «κοινωνία» της οικογένειας και πιθανόν να αναθεώρησαν μερικές σχετικές απόψεις τους. Ευχαριστούμε τον Μ. Τουφεξή για τον πολύτιμο χρόνο που μας διέθεσε και την εκπαιδευόμενη μας Ειρήνη Vistaraj, που βοήθησε στην πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης.