Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Με την Ορχήστρα Νέων και τη Χορωδία του Δίου : ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Με την Ορχήστρα Νέων και τη Χορωδία του Δίου


ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Μια ανεπανάληπτη βραδιά έζησαν όσοι επισκέφθηκαν το βράδυ του Σαββάτου το Μουσείο της Ακρόπολης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων.
 



Το επιβλητικό κτίριο από τη μία μεριά, από την άλλη τα μνημεία της Ακρόπολης και ανάμεσά τους η Ορχήστρα Νέων με τη Χορωδία του Δίου, να μαγεύουν τους χιλιάδες επισκέπτες ,με τους μουσικούς τους ήχους και τα τραγούδια τους. «Αυτό δεν ξανάγινε», σχολίασε γνωστός δημοσιογράφος την επομένη σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι. «Μια καταπληκτική ορχήστρα παιδιών, που έφερε ο κ. Παντερμαλής από το Δίον, συγκέντρωσε τόσο κόσμο που ακόμα και από τους εξώστες του Μουσείου κρέμονταν σαν τσαμπιά».




 Ήταν πράγματι μια αποθέωση για τα παιδιά της Ορχήστρας, τους ερμηνευτές, για τους Χορωδούς, τον μαέστρο και βέβαια τους συντελεστές αυτού του μουσικού οικοδομήματος. Η Πιερία στο μεγαλείο της! Μοναδική ήταν η στιγμή, όταν η Ορχήστρα έπαιξε το «Τρένο για την Κατερίνη». Ένα ηχηρό χειροκρότημα κάλυψε τα πάντα! Ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, ευτυχισμένος για όσα συνέβαιναν στο Μουσείο. Ρεκόρ επισκεπτών: Είκοσι τρεις χιλιάδες επισκέφτηκαν όλη μέρα το Μουσείο. Αποθεωτική η νύχτα, με τη μουσική της Ορχήστρας του Δίου, του αγαπημένου τόπου του Καθηγητή, που ζει εκεί από το 1970, όπως συχνά καυχιέται.

Ο πρώην δήμαρχος Δίου και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος φανερά συγκινημένος εισέπραξε συγχαρητήρια από γνωστούς και αγνώστους. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η δημοσιογράφος, Γεωργία Σαδανά.

Ανάμεσα στους χιλιάδες θεατές και πολλοί Πιερείς. Ήταν εκεί και το 3ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης. Χαρακτηριστικά τα λόγια του Καθηγητή και Προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης, του τρίτου σπουδαιότερου μουσείου στον κόσμο, σύμφωνα με διαγωνισμό που έγινε πρόσφατα από μεγάλη εταιρία. Μετά την εκδήλωση, «αυτή η βραδιά θα γραφτεί στην ιστορία του Μουσείου ως ένα από τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στην πεντάχρονη ζωή του!» τόνισε ο κ. Παντερμαλής και δεν έπαψε να μοιράζει συγχαρητήρια στα παιδιά, στους ερμηνευτές, στον μαέστρο Νίκο Πατρή και στο Γρηγόρη Παπαχρήστο.