Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Στα πλαίσια ων δραστηριοτήτων του, το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΕΚΦΕ) Πιερίας οργανώνει εκδήλωση σχετικά με το Φαράγγι του Ενιπέα και τη χλωρίδα του.

Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως: 

Την Κυριακή 26-5-2013 και ώρα 8π.μ. αναχώρηση με λεωφορείο από την πλατεία Ηρώων (κοντά στη ΔΕΗ) για το παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Με αφετηρία το παλιό μοναστήρι θα γίνει κατάβαση του φαραγγιού. Η πορεία είναι
μέτριας δυσκολίας, κανονικά διαρκεί 4 ώρες αλλά θα γίνει σε χαλαρούς ρυθμούς και θα κρατήσει περισσότερο. Οι συμμετέχοντες καλά θα είναι αν δεν έχουν ορειβατικά παπούτσια να φοράνε αθλητικά παπούτσια και να έχουν μαζί τους νερό, σάντουιτς , φρούτα.
Η επιστροφή θα γίνει από την πλατεία του Λιτόχωρου περίπου 15,30μμ.Το κόστος είναι 5 € περίπου για το λεωφορείο (ανάλογα με τα άτομα). Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό με μοναδικό κριτήριο την έγκαιρη  (περιορισμένες θέσεις) δήλωση συμμετοχής στο ΕΚΦΕ Ιωάννου Νίκος 2351045145 και στο πρακτορείο τουρισμού ΄΄Βελώνης΄΄ 2351021888 στην πλατεία.
Θα υπάρχουν ξεναγοί:
Α) Η κ. Θέμις Νασοπούλου από τον Φορέα διαχείρισης Ολύμπου.
Β) Ο ερευνητής της χλωρίδας του Ολύμπου Κηπόπουλος Λευτέρης,    http://floraolympus.blogspot.gr/2012/03/blog-post_7397.html
ο οποίος την προηγουμένη μέρα Σάββατο 25 Μαΐου θα μιλήσει, στις 19.00΄ για τη χλωρίδα του Ολύμπου στην Αστική Σχολή Κατερίνης (πρώην 1ο Δημοτικό σχολείο) σε εκδήλωση που οργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.