Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!!! ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ !!!

Επιστολή διαμαρτυρίας Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Κατερίνη 10/4/2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ύστερα από το υπ’αριθμ. 44506/Δ4/2-4-2013 έγγραφο του ΥΠΑΙΘΠΑ, με θέμα την καταγραφή των οργανικών θέσεων και επομένως την κατάργηση τους, το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Πιερίας εκφράζοντας την έκπληξη και αγανάκτηση όλων των
συναδέλφων, για τον τρόπο σκέψης του Υπουργείου, αποφάσισε: 


Α. Να κοινοποιήσει στο Υπουργείο Παιδείας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας και στη Διεύθυνση Π.Ε. Πιερίας τη μέγιστη οργή και αποδοκιμασία για την επιπολαιότητα με την οποία ενεργούν διάφοροι μανδαρίνοι του Υπουργείου, οι οποίοι προκειμένου να επιφέρουν μεγαλύτερα έσοδα στην Τρόικα, προσπαθούν να μειώσουν τις οργανικές θέσεις των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συνακόλουθα και τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν την Εκπαίδευση.



Β. Επισημαίνουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι οι οργανικές θέσεις στα σχολεία δεν προκύπτουν από τη διαίρεση του αριθμού των φοιτούντων μαθητών δια του 25, που είναι ο μέγιστος αριθμός μαθητών που επιτρέπεται σε ένα τμήμα , όπως αναφέρει το τροποποιημένο άρθρο του ν.1566/1985.

Πρέπει να γνωρίζουν ότι, για την οργανικότητα της σχολικής μονάδας λαμβάνεται υπ’όψιν ο συνολικός αριθμός μαθητών κατά τάξη, το οποίο , επί παραδείγματι, σημαίνει ότι αν σε ένα εξαθέσιο (6/θ) σχολείο ο αριθμός των μαθητών στη Γ΄ τάξη υπερβαίνει τους 25, τότε αυτοδίκαια χωρίζεται σε δύο τμήματα και στο σχολείο απαιτείται μία επιπλέον οργανική θέση.









Γ. Θα πρέπει, επίσης, να υπολογίζεται σε κάθε μεγαλύτερο του εξαθέσιου δημοτικού σχολείου και η επιπλέον οργανική θέση που έχει θεσπιστεί από το 1999.



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Πιερίας δηλώνει ότι η δοκιμαζόμενη Εκπαίδευση δεν αντέχει άλλους… «εξορθολογισμούς» και πως οποιαδήποτε προσπάθεια έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά του ελληνικού λαού, σε μια εποχή που όλοι βιώνουν τις συνέπειες μιας βαθιάς και σκληρής οικονομικής κρίσης, θα συναντήσει την αντίσταση όχι μόνο των εκπαιδευτικών, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας.





ΟΧΙ ΣΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!!!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ !!!




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.



Η Πρόεδρος               Η Γραμματέας



Βάσσου Φρειδερίκη        Κατιμερτζή Μαγδαληνή




Προς:
  • ΥΠΑΙΘΠΑ
  • Περιφ/κή Δ/νση Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας
  • Δ/νση Εκπ/σης Π.Ε. Πιερίας
  • Σχολικές Μονάδες Π.Ε.Πιερίας
  • ΜΜΕ