Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Π.Α.ΜΕ. Πιερίας

     Διαβάσαμε την είδηση: «Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ικανοποίησε το αίτημα του εμπορικού κόσμου για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς εκτός της Μεγάλης Εβδομάδας και συγκεκριμένα για την Τρίτη 7 Μαΐου. (απόφαση 9280/196/1-4-2013, η οποία φέρει την υπογραφή του κ. Ι. Βρούτση). Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣEΕ αναφέρεται: “ Η συγκεκριμένη μετάθεση ζητήθηκε προκειμένου να μπορέσουν οι έμποροι λιανικής που λειτουργούν μέσα σε απόλυτο καθεστώς ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας, να εκμεταλλευτούν τα όποια οφέλη από το εορταστικό κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας ”


Συνάδελφοι εργαζόμενοι, μισοεργαζόμενοι, άνεργοι της Πιερίας. 


ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ 2013 - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ! ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ! ΤΙΜΑΜΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ!



Η απεργία της 1ης Μάη δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής στα εκατομμύρια των ηρώων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, από τους πρωτοπόρους εργάτες της Πρωτομαγιάς του ΣΙΚΑΓΟ το 1886 έως σήμερα.

Η 1η Μάη είναι μέρα πάλης των εργαζόμενων, ημέρα πάλης απέναντι στην πολιτική που στέλνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.

Μέρα αποκάλυψης των εκμεταλλευτών μας που θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες του εργαζόμενου λαού.

Μέρα διεκδίκησης αιτημάτων για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.



Αυτό που θα έφερνε «τζίρο» και έσοδα «στους έμπορους Λιανικής που λειτουργούν μέσα σε απόλυτο καθεστώς ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας,» κατά την ανακοίνωση της ΕΣΕΕ δεν είναι το «εορταστικό κλίμα των ημερών της Μεγάλης εβδομάδας» αλλά το εισόδημα των εργαζομένων που έχει σφαγιαστεί τα τελευταία χρόνια, το εισόδημα που χάθηκε από τα λαϊκά νοικοκυριά με τις χιλιάδες των απολύσεων αφού η ανεργία έφτασε το 30%, το δώρο του Πάσχα που από μισό μισθό το έκαναν φιλοδώρημα, κλπ.

Είναι λοιπόν φανερό ότι στόχος τους είναι ο εκφυλισμός και το χτύπημα του νοήματος της πρωτομαγιάς ως μέρας ταξικής αλληλεγγύης και αγώνα της παγκόσμιας εργατικής τάξης.

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι.

Στο δρόμο που χάραξαν οι εργάτες του Σικάγο βρίσκεται σήμερα η απάντηση στον εργασιακό μεσαίωνα, στη σύγχρονη δουλεία, στα νέα εργατικά κάτεργα που ετοιμάζουν.



Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του νομού μας να πάρουν αποφάσεις για απεργία την Τετάρτη 1η Μάη και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας ώρα 10:30 πμ.



Το Σάββατο 13 Απρίλη ώρα 11:30 πμ καλούμε τους Εργαζόμενους στην πλατεία Ελευθερίας σε συγκέντρωση-συλλαλητήριο για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και να απαιτήσουμε την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.ΜΕ. Πιερίας .