Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Μ. Γλέζος στο ΡΘ : Ο Σόιμπλε λέει ψέματα

« Το θέμα δεν είναι νομικό, είναι καθαρά πολιτικό» δήλωσε στο ΡΘ το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς και βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, αναφερόμενος στο
ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, διευκρινίζοντας πως χαιρετίζει τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα. 

Υπογράμμισε ότι αν η ελληνική κυβέρνηση κινηθεί μέσω της διπλωματικής οδού και η Γερμανία δεν το δεχθεί , τότε μπορεί να κινηθεί νομικά. " Μέσα σε 15 ημέρες μέσω του διεθνούς δικαστηρίου θα έχουμε απόφαση υπέρ της Ελλάδας" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Για τον Γερμανό υπουργό οικονομικών ο κ. Γλέζος ήταν κατηγορηματικός. « Λέει ψέματα» τόνισε. Απαντώντας του μάλιστα στα λεγόμενά του ότι το θέμα έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό είπε: « Το ερώτημα που του θέτω είναι πότε έληξε και πώς έληξε». 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΧΙ ΝΟΜΙΚΟ

«Τα νομικά επιχειρήματα είναι γνωστά, τα έχουμε. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την απόφαση της συμμαχικής επιτροπής στο Παρίσι το 1943 που επιδίκασε στη Γερμανία να πληρώσει όλες τις χώρες που κατέστρεψε την εθνική τους οικονομίες και φυσικά και την Ελλάδα για την οποία προσδιόρισε το ποσό των 7, 1 δις. δολλαρίων αγοραστικής αξίας του 1938, που σημαίνει 108 δις. ευρώ χωρίς του τόκους. Αυτό δεν χρειάζεται κανένας να το αμφισβητήσει» υπογράμμισε ο κ. Γλέζος αναφερόμενος στις γερμανικές αποζημιώσεις.

Και για το κατοχικό δάνειο, όμως υπογράμμισε πως επίσης κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. 

«Τί χρειάζεται λοιπόν η νομική εξεύρεση;


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

www.rthess.gr