Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ενημερωτική ημερίδα για τους ξενοδόχους από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης


Ημερίδα για τους ιδιοκτήτες και υπευθύνους ξενοδοχειακών μονάδων της Θεσσαλονίκης, με στόχο την ενημέρωσή τους για την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις τουριστικές επιχειρήσεις διοργανώνουν η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκηςτη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, στις 17.00, στο ξενοδοχείο Anatolia (Λαγκαδά 13, Θεσσαλονίκη).
   Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η περιφερειακή σύμβουλος Ευτέρπη Βασιλειάδου, αρμόδια στον τομέα δημόσιας υγείας και πρόνοιας της ΠΚΜ, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος.
     Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες και παρουσιάσεις από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης για σοβαρά και επίκαιρα υγειονομικά θέματα που αφορούν στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, όπως:
· Ενημέρωση για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και αναψυχής των τουριστικών μονάδων, τις νέες υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των ιδιοκτητών και εργαζομένων.
· Την επαγγελματική και νομική υποχρέωση, αλλά και τα πλεονεκτήματα καθιέρωσης συστημάτων αυτοελέγχου (Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων – HACCP) στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και αναψυχής των ξενοδοχειακών μονάδων, την υγιεινή στην παροχή υπηρεσιών και την ασφάλεια των τροφίμων.
· Υποχρεώσεις των ξενοδοχειακών μονάδων για την πρόληψη της νόσου των λεγεωναρίων που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον τουρισμό, τη διασφάλιση της ποιότητας του παρεχόμενου πόσιμου νερού και του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών (πισινών)
· Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος ανάπτυξης ξενιστών (κουνούπια, έντομα, τρωκτικά κτλ) στις ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς και τρόπους και μεθόδους για τον περιορισμό των οχλήσεων και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.