Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Οι μαθητές της Έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα της κωπηλασίας

   Οι μαθητές της Έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα της κωπηλασίας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψης που πραγματοποίησαν στο σχολείο τους την
Παρασκευή 19/4 ο γυμναστής και Τεχνικός Σύμβουλος Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κ. Γ.Μπικογιάννης και η Προπονήτρια του Τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης κ. Α.Τουλιοπούλου. 


Οι νεαροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της κωπηλασίας μέσω εποπτικού υλικού, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ειδικά κωπηλατικά εργόμετρα, αλλά και να ακούσουν από τους υπεύθυνους γυμναστές τα θετικά της άθλησης και ειδικά μέσα στο φυσικό περιβάλλον.

Άκουσαν επίσης τα παιδιά στοιχεία για την ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και τις επιτυχίες που έχει φέρει στην Πιερία με πιο πρόσφατες τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας και την τρίτη θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας πέρυσι και έμαθαν ότι τα αθλήματα της κωπηλασίας και της ιστιοπλοΐας, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην πατρίδα μας, μας φέρνουν πολύ μεγάλες διεθνείς επιτυχίες (Ολυμπιακά και Παγκόσμια μετάλλια).

Η συγκεκριμένη επίσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση και μεγάλη βοήθεια του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας κ. Συρανίδη Δημήτριου, είναι η πρώτη από μια σειρά επισκέψεων που προγραμματίζει ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης σε συνεργασία με την Κωπηλατική Ομοσπονδία κατόπιν της σύμφωνης γνώμης των Διευθυντών σε σχολικές μονάδες της περιοχής μας, με σκοπό την διάδοση του ναυταθλητισμού και την προτροπή των νεαρών μαθητών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.