Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τις εγκαταστάσεις της ΖΕΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ στην Καρίτσα , επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του δήμου Σέλτζουκ (Εφέσου) της Τουρκίας, με επικεφαλή το δήμαρχο κ. Χουσεΐν Βεφά Ουλκούρ.

Τον τούρκο δήμαρχο συνόδευε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος. Να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες συνδέονται μεταξύ τους με μακρόχρονη φιλία, λόγω της αδελφοποίησης του δήμου Σέλτζουκ με τον πρώην δήμο Δίου.


Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης και να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις της, διότι σύντομα ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής και λειτουργίας παρόμοιας επιχείρησης στην Τουρκία, που θα συγκεντρώνει, θα συσκευάζει και θα διακινεί πορτοκάλια, μανταρίνια, ρόδια και κυδώνια, φρούτα που παράγει σε μεγάλες ποσότητες η περιοχή.
Την τουρκική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε, ενημέρωσε και ξενάγησε, ο πρόεδρος της ΖΕΥΣ, κ. Δημήτρης Μανώσης. Ο τούρκος δήμαρχος και οι συνεργάτες του, έμειναν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από όσα άκουσαν και είδαν στην πολύωρη παραμονή τους στις εγκαταστάσεις της ΖΕΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ.
Ευχαρίστησαν τον κ. Μανώση για την πολύ χρήσιμη ενημέρωση και τον κάλεσαν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους στην Τουρκία, να συμμετάσχει ως ομιλητής σε ειδική ημερίδα ενημέρωσης των παραγωγών και των στελεχών, της υπό ίδρυση συνεταιριστικής επιχείρησης. Επίσης να εξετάσουν από κοντά τη δυνατότητα εισαγωγής ακτινιδίων στην Τουρκία.
Ο κ. Μανώσης αποχαιρετώντας την τουρκική αντιπροσωπεία τους διαβεβαίωσε πως η ΖΕΥΣ είναι στη διάθεσή τους για κάθε συνεργασία.
« Να μη ξεχνάτε , τους είπε, πως το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στο εξής τρίπτυχο. Την ποιότητα, την αυστηρή τήρηση των κανόνων λειτουργίας εκ μέρους των παραγωγών και των μετόχων και τρίτο την καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και κυρίως την αυτοδιοίκηση. Η ΖΕΥΣ είχε την τύχη να έχει την ολόθερμη υποστήριξη του τ. δημάρχου κ. Παπαχρήστου, αλλά και του τ. νομάρχη κ. Παπαστεργίου. Το ίδιο βλέπω να συμβαίνει και με το δικό σας δήμαρχο.»
« Και κάτι τελευταίο, μακριά ο κομματισμός από τον συνεταιρισμό σας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία».
Η τουρκική αντιπροσωπεία με την ευκαιρία, έκανε και μια σύντομη επίσκεψη στην γειτονική νεοϊδρυθείσα επιχείρηση εμφιάλωσης νερού που φέρει την επωνυμία «Νερό Διός».
Το δήμαρχο και τους συνεργάτες του, ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου η υπεύθυνη του εργαστηρίου ελέγχου ποιότητας νερού, κ. Γεωργία Παπαχρήστου.
Όλη η αντιπροσωπεία έμεινε κατάπληκτη με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου, το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα της χώρας.