Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Παρελθόν απότελεί από τη θέση του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, ο Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε την παραιτηση του.


Όπως αναφέρει στην...ανακοίνωσή του, «μετά από 4 εκλογικές διαδικασίες και 10 χρόνια παραμονής στη θέση του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ - κορυφαίας οργάνωσης των μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα - θεωρώ ότι είναι απαραίτητο
να δοθεί η δυνατότητα και ευκαιρία και σε άλλους, της νεότερης γενιάς, να προσφέρουν προσδίδοντας και μια νέα και πιο “φρέσκια” δυναμική.

Είναι λάθος η μακροχρόνια παραμονή σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης. Εγκλωβίζεις και εγκλωβίζεσαι. Χάνεις στις περισσότερες των περιπτώσεων και την επαφή με την γήινη πραγματικότητα, τις οικονομικές και κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται εκτός των “τειχών”.

Ενώ κινδυνεύεις ταυτόχρονα να συνδέσεις υπαρξιακές σου αναζητήσεις με την θέση ευθύνης που μακροχρόνια “κατέχεις”. Και αυτό ενέχει τον κίνδυνο της παρακμής για θέσεις, θεσμούς και πρόσωπα.

Όποιοι έχουν ειλικρινή διάθεση για προσφορά μπορούν να το πράξουν και από την θέση του απλού “στρατιώτη”. Και αυτό ευελπιστώ να πράξω στο μέλλον.

Πίστευα και πιστεύω ότι εάν θέλει η χώρα και η ηγεσία της να βγούμε από τον καθοδικό κοινωνικό και οικονομικό φαύλο κύκλο θα πρέπει να επενδύσουμε σε προσπάθειες για την ανάδειξη και αναμόρφωση της επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα σε μικρή και πολύ μικρή κλίμακα. Γιατί χωρίς κινητικότητα και αλλαγές σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να περιοριστεί η ανεργία, να ανακάμψει η οικονομία και η επενδυτική δραστηριότητα. Η επενδυτική “άνοιξη” μόνο από τις Μικρές επιχειρήσεις μπορεί να ξεκινήσει και να επεκταθεί σε δεύτερη φάση και στις Μεγάλες. Αυτό άλλωστε υποστηρίζεται και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και στην Ε.Ε».