Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η Π.Ε.Πιερίας στην εκδήλωση του Ελληνορωσικού Κέντρου Πολιτισμού Κατερίνης «Άντον Τσέχωφ»

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ

Mε το Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόβ, συναντήθηκε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς, στο πλαίσιο της εκδήλωσης
για τα 230 χρόνια ιστορίας του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη και των εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας  και αρχείων με θέμα τη Ρωσική συνεισφορά στην ανάπτυξη του τόπου, που διοργάνωσε το Ελληνορωσικό Κέντρο Πολιτισμού Κατερίνης «Άντον Τσέχωφ»,στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.


Την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας  εκπροσώπησε ο κ. Δημήτρης Ρουκάς, ο οποίος ξεναγήθηκε από τον κ. Αλεξέι Ποπόβ  στους χώρους της έκθεσης φωτογραφίας. Στις δράσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την ενίσχυση και προβολή του τουρισμού και συγκεκριμένα του θρησκευτικού τουρισμού στη ρωσική τουριστική αγορά,  αναφέρθηκε ο  Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, παρουσιάζοντάς του τα θρησκευτικά μνημεία, που μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει στην Πιερία. Ο  κ. Ρουκάς  δεν παρέλειψε να επισημάνει και το ρόλο του  αθλητικού  τουρισμού-που μπορεί να αναδειχθεί και  μέσω του  αθλήματος της πάλης- στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία και κατ΄επέκταση στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.