Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το 7ο Sfendami Mountain Festival υπό την αιγίδα και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (FOTO)

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
  Έπεσε η αυλαία για το 7ο Sfendami Mountain Festival, που διοργανώθηκε από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, «Σφένδαμος» με την υποστήριξη  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Ελληνικού Οργανισμού 
  Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) στις 20  και  21 Απριλίου στο λόφο του Προφήτη Ηλία στη Σφενδάμη Πιερίας.

Για ακόμη μια φορά η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του αθλητισμού, της φυσικής ομορφιάς και της  πολιτιστικής ταυτότητας της Πιερίας, συνέβαλε για την άρτια διοργάνωση του 7ου  Sfendami Mountain Festival.
 Υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με αγάπη για τον τόπο, μεράκι, θετική διάθεση και χαμόγελα  συμμετείχαν στην αθλητική αυτή γιορτή σε μια κοινή προσπάθεια με το «Σφένδαμο» να προσφέρουν ένα αξέχαστο γεγονός τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους θεατές. Την ίδια ώρα,  υπάλληλοι του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είχαν  στελεχώσει τη Γραμματεία για τις παιδικές συμμετοχές, τη Γραμματεία Τύπου,  τη Γραμματεία για τη Φιλοξενία των Επισήμων καθώς και το περίπτερο της Παιδικής Δημιουργικής Απασχόλησης, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους  για την εξυπηρέτηση των αθλητών, των συνοδών και των επισκεπτών.
Με γνώμονα την ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων -του τοπικού αγροτικού καλαθιού- που αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, προσφέρθηκε  στους αθλητές που τερμάτιζαν και στους παριστάμενους ένα ποτήρι  τσάι Ολύμπου και ένα ματσάκι  από το εν λόγω  ευεργετικό και αρωματικό  αυτοφυές φυτό  «τσάι Ολύμπου» (Sideritis Scardica).
  
Αθλητές και επισκέπτες ενθουσιάστηκαν από τη γεύση και το άρωμα του « τσάι Ολύμπου» που αποτέλεσε ένα ισοτονικό και  δυναμωτικό  ρόφημα μετά από μια κοπιαστική μέρα. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το πασίγνωστο ενδημικό  φυτό, που διαθέτει ισχυρό όνομα και προωθείται οργανωμένα με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας προς όφελος της
τοπικής αγροτικής οικονομίας.
 Για 7η συνεχή χρονιά  αθλητές και επισκέπτες  απόλαυσαν ένα πλούσιο αθλητικό και πολιτιστικό πρόγραμμα. Η συμμετοχή   στο αγωνιστικό μέρος, τόσο στο ορεινό τρέξιμο όσο και στην ορεινή ποδηλασία  ξεπέρασε  κάθε προσδοκία. Οι μικροί μας φίλοι είχαν τη δυνατότητα  να επιδοθούν σε ζωγραφιές και χειροτεχνίες στον  ειδικό χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ενώ οι ποικίλες δράσεις με μουσική, χορό,  πολιτιστικές εκδηλώσεις και νόστιμα τοπικά εδέσματα, αποτύπωναν την πολιτιστική και γαστρονομική κουλτούρα της Πιερίας.

Το 7ο Sfendami Mountain Festival, που εύλογα χαρακτηρίσθηκε επιτυχημένο, κατάφερε και ένωσε τουλάχιστον 500 αθλητές και 3000 πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό με σκοπό να «δυναμώσει» τον αθλητισμό,  προσελκύοντας κυρίως νέο κόσμο και  προάγοντας τα ιδεώδη και τις αξίες του.
  Με τη συλλογική προσπάθεια, υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εθελοντών, διασωστών, κατοίκων, πολιτιστικών συλλόγων και χορηγών, το 7ο Sfendami Mountain Festival, κέρδισε το στοίχημα από την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης για άλλη μια χρονιά, καθώς όλες οι διαδικασίες κύλησαν ομαλά χωρίς ίχνος προβλήματος και παραπόνου να καταγραφεί.
Άλλωστε, το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού, συνέβαλε στην άρτια διεξαγωγή του 7ου  Sfendami Mountain Festival και αναδείκνυε με τον καλύτερο τρόπο το πλούσιο φυσικό κάλλος της περιοχής.
Την ικανοποίησή της για την προσέλευση του κόσμου και τη συμμετοχή των αθλητών, εξέφρασε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΚΜ, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Όπως   τόνισε  η  Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΚΜ, «στις δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό,  η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας είναι αρωγός και ευελπιστούμε το Sfendami Mountain Festival να καθιερωθεί ως κορυφαίο  αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της Πιερίας,   η φήμη του οποίου να απηχεί τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο  όσο και σε διεθνές».
 Η κ. Σοφία Μαυρίδου εξήρε τους διοργανωτές για την άριστη έκβαση του αθλητικού διημέρου, συνεχάρει τους αθλητές και ευχαρίστησε τους επισκέπτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ενίσχυση του Sfendami Mountain Festival.

Αναμφισβήτητα, η εν λόγω διοργάνωση αποτέλεσε το καλύτερο μέσο για την προβολή τόσο της Πιερίας όσο και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού,  που μπορεί να αναπτύξει ο επισκέπτης  κάθε ηλικίας στην περιοχή όλες τις εποχές του χρόνου. Ειδικότερα, ο αθλητικός τουρισμός επεσήμανε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΚΜ, μπορεί να γίνει κινητήριος δύναμη για την αύξηση του τουρισμού και κατ΄επέκταση για την οικονομική ανάπτυξη της Πιερίας.