Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας επέλεξε να επικοινωνήσει με τους αγρότες και ιδιαίτερα με τους νέους αγρότες σε όλη την Πιερία και να συζητήσει αυτή τη δύσκολη περίοδο τα προβλήματα που τους απασχολούν. Να ενημερώσει για τις δράσεις και τους στόχους της.

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 ώρα 8.00 το βράδυ στο Κτήμα Ηρακλής

   Η αγροτική οικονομία της χώρας βρίσκεται σε κρίσιμη θέση, γιατί είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε τις οικονομίες των άλλων χωρών με παρόμοια προϊόντα χωρίς να έχουμε ακολουθήσει τα βήματα της αγροτικής ανάπτυξης
και επιχειρηματικότητας και να είμαστε προετοιμασμένοι για τον έντονο ανταγωνισμό των εισαγωγών.

Αν για την αγροτική επιχειρηματικότητα προαπαιτούνται η αγροτική έρευνα, η αγροτική επαγγελματική κατάρτιση και η Επιμελητηριακή υποστήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας, στην σημερινή Ελληνική πραγματικότητα ο Νέος Αγρότης αισθάνεται παντελή έλλειψη και των τριών, με καταλυτική την απουσία συλλογικής δράσης, συλλογικών φορέων και συνεργατισμού. 

Η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας επέλεξε να επικοινωνήσει με τους αγρότες και ιδιαίτερα με τους νέους αγρότες σε όλη την Πιερία και να συζητήσει αυτή τη δύσκολη περίοδο τα προβλήματα που τους απασχολούν. Να ενημερώσει για τις δράσεις και τους στόχους της. Το κίνημα των Νέων Αγροτών συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια και υπάρχει πλέον η εμπειρία της οργάνωσης της συνεργασίας.

Η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας, αν και ιδρύθηκε πριν από ενάμιση χρόνο κατάφερε να πετύχει πολλά ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο.

Μόνο το 2013 οργάνωσε με επιτυχία έξι συναντήσεις νέων αγροτών στην Πιερία και με κεντρικό θέμα «Νέοι Αγρότες: Βγαίνοντας από την κρίση»συζήτησε τα προβλήματα, τις αγωνίες, αλλά και το μέλλον που διαμορφώνεται για τον αγροτικό χώρο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.



Επόμενη συνάντηση των Νέων Αγροτών είναι την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ στο «Κτήμα Ηρακλής» (13ο χλμ. Π.Ε.Ο Κατερίνης – Ελασσόνας, λίγο πριν την Κάτω Μηλιά).



Οι Νέοι Αγρότες πιστεύουν πως το ελληνικό σύστημα διακυβέρνησης πρέπει να θέσει την αγροτική ανάπτυξη στην πρώτη γραμμή των πολιτικών, που μπορούν να δώσουν μία βιώσιμη διέξοδο ανάπτυξης για την ελληνική ύπαιθρο, με πολλαπλασιαστική προστιθέμενη αξία, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εθνική προσπάθεια εξόδου της Ελλάδος από την κρίση.



Οι δυνατότητες είναι αισιόδοξες για τους Έλληνες αγρότες. Ο Ελληνικός αγροτικός τομέας είναι σε θέση μέσα σε ένα μόνο έτος να δημιουργήσει αξίες αγροτικών προϊόντων, κυρίως στον τομέα των οπωροκηπευτικών, που μπορούν να καλύψουν και να ανατρέψουν το σημερινό αρνητικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων (περίπου 2,5 δισεκατομμύρια Ευρώ) και να εκτινάξουν τις εξαγωγές συμπαρασύροντας την ανάπτυξη της Ελλάδος.