Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΜΟΣΧΟΠΟΤΑΜΟ..



  Την ανάγκη των αγροτών για ενημέρωση, ιδιαίτερα σε νέες προτάσεις που διαμορφώνονται και με σωστή διαχείριση θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ένα επιπλέον εισόδημα επιβεβαίωσε η πολυπληθής συμμετοχή τους στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στον Μοσχοπόταμο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου και είχε ως θέμα την καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.



Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης, αρμόδιος για αγροτικά θέματα, Μπουρονίκος Νικόλαος, ο δημοτικός σύμβουλος Νατσιός Στέφανος και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Μοσχοποτάμου και Καταλωνίων, Χρυσόπουλος Αθανάσιος και Γαλάνης Παύλος αντίστοιχα.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων στους εισηγητές, καθώς και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών από αγρότες που έχουν ήδη εμπλακεί ή προτίθενται να εμπλακούν στην καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα συνέχισης των ενημερωτικών ενεργειών από το Δήμο Κατερίνης στο συγκεκριμένο πεδίο.