Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Διεθνής συνάντηση Αριστοτελιστών στο ΑΠΘ


Πτυχές της Αριστοτελικής φιλοσοφίας θα εξετάσουν Άγγλοι, Βέλγοι, Γερμανοί, Ολλανδοί, Αμερικάνοι και Έλληνες Αριστοτελιστές οι οποίοι θα βρεθούν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στο
Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οι επιστήμονες θα συμμετάσχουν σε «Διεθνές Colloquium για τον Αριστοτέλη» το οποίο διοργανώνεται από το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών».

Στόχος του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη» είναι η σε βάθος εξέταση διαφόρων πτυχών της Αριστοτελικής φιλοσοφίας από ειδικούς μελετητές. Θα αναλυθούν θέματα που ανήκουν στον χώρο της Ηθικής, της Μεταφυσικής, της Θεολογίας, της Φυσικής, της Ψυχολογίας, της Βιολογίας, της Οικονομίας με ειδικότερες αναφορές σε ζητήματα, όπως η σχέση φυσικής και μεταφυσικής, ιατρικής και ηθικής στο Αριστοτελικό έργο. Θα γίνουν ακόμη αναλύσεις της Αριστοτελικής θεωρίας της μεσότητος, του «πνεύματος», της αισθητηριακής αντίληψης και σκέψης, του νου, της επιστήμης, της βιολογικής προσαρμογής και του περιβάλλοντος, της λειτουργικής ανατομίας, της οικονομίας.
Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, Μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών», Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, με θέμα: «Από τη Φυσική στη Μεταφυσική στον Αριστοτέλη».
Η διεθνής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο Αμφιθέατρο 1 του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Α.Π.Θ., στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


- See more at: agelioforos.gr