Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: «Τα χαλκεία του Σαμαρά διαστρέβλωσαν δηλώσεις του Γ. Δραγασάκη»

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη διαστρέβλωση των δηλώσεων του Γιάννη Δραγασάκη, βουλευτή Β' Αθηνών και επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Τα χαλκεία του κ. Σαμαρά ανέλαβαν ξανά δράση, αυτή τη φορά μέσω του τοπικού καναλιού Best Channel της Καλαμάτας, βάζοντας στο στόχαστρό τους τον επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Δραγασάκη, διαστρεβλώνοντας πλήρως το περιεχόμενο ομιλίας του.

Πρόκειται τουλάχιστον περί απύθμενου θράσους να κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από τις μνημονιακές δυνάμεις που έχουν ισοπεδώσει τους μισθούς και τις συντάξεις ότι δεν θα υλοποιήσει τη δέσμευσή του περί επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα προ του μνημονίου επίπεδα.

Η ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση όσο το δυνατό πιο γρήγορα, πριν ολοκληρώσει το καταστροφικό της μνημονιακό έργο, είναι αυτή που εκφράστηκε και από αυτήν την ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη. Αυτό που σε όλους τους τόνους επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ότι όλες οι προσπάθειες ανόρθωσης της οικονομίας γίνονται πιο δύσκολες, όσο συνεχίζεται η πολιτική λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης του κοινωνικού κράτους και η χώρα παραμένει δέσμια των μνημονίων.

Αυτό δεν αναιρεί τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, αλλά αντίθετα προβάλλει την αναγκαιότητά της το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Δραγασάκης θα προσφύγει στο ΕΣΡ και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Σας παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη

«Θα σας πω ένα δεύτερο παράδειγμα. Στο εκλογικό μας πρόγραμμα απ’ ότι θυμάστε έχουμε την θέση, ότι αν έχουμε αύριο μια κυβέρνηση, όχι του ΣΥΡΙΖΑ με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, να είμαστε πάντως- να επηρεάζουμε τα πράγματα, εμείς δεσμευόμαστε να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό- τον ελάχιστο μισθό, εκεί που ήταν πριν τον μειώσουν. Αυτό και σήμερα μας δεσμεύει.Όσο όμως θα παρατείνεται αυτή η κρίση, όσο η οικονομία θα συρρικνώνεται, τόσο ακόμα και αυτός ο στόχος θα γίνεται δύσκολο να υλοποιηθεί. Και ελπίζω να μην παρεξηγηθεί - μιλάω με κάθε ειλικρίνεια .
Δηλαδή όσο θα πέφτει η οικονομία χαμηλά, τόσο θα δυσκολεύεται μετά η ανόρθωση της, ή εν πάση περιπτώσει θα απαιτεί περισσότερο χρόνο.
Με αυτή την έννοια, όσο πιο γρήγορα βρεθεί λύση σε αυτό το δράμα που ζούμε, τόσοκαλύτερα.».