Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης για την αστρονομία

   Στα πλαίσια του Σχολικού Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Η αστρονομία στην Ελλάδα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» που εκπονείται από μαθητές της Β΄ λυκείου του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση.


Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε από το βιολόγο κ. Λιναρά Δημήτριο το ηλιακό μας πλανητικό σύστημα. Οι μαθητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετείχαν σε ένα ταξίδι διαφορετικών διαστάσεων από αυτών της καθημερινότητάς μας.

Στο δεύτερο μέρος ο φυσικός κ. Πετούσης Χρήστος τους μύησε στα μυστικά της παρατήρησης του ουράνιου θόλου, με τη χρήση τηλεσκοπίου. Παράλληλα οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να περιεργαστούν το τηλεσκόπιο που ο ίδιος με μαθητές, κατασκεύασαν στο 6ο Γ/σιο Κατερίνης.

Την εκδήλωση μας παρακολούθησαν, συνάδελφοι και μαθητές και των άλλων τάξεων με σχετικές αναζητήσεις. Παρούσα ήταν και η διεύθυνση του σχολείου μας, η οποία μας ενθαρρύνει στις δράσεις μας. Το ενδιαφέρον για την αστρονομία δεν έκρυψε και ο υπεύθυνος ΕΚΦΕ Πιερίας κ. Ιωάννου.

Ευχαριστούμε θερμά τους κυρίους Λιναρά και Πετούση για τη συμβολή τους, με τις γνώσεις και το μεράκι τους στο πρόγραμμά μας.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος, η οποία απαρτίζεται από τους εκπαιδευτικούς:

Γράμπα Αντώνιο, Μαργαριτίδη Ανέστη, Σαββίδου Δέσποινα και

Σαραϊλίδη Κωνσταντίνο – συντονιστή του ΣΠΠΕ.