Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Και πολύ άργησε... "«Ελεύθερος»... προφυλακισμένος ο Μάκης Ψωμιάδης"

Ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, αλλά για την υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού την περίοδο 2009-2011, αφέθηκε ο Μάκης Ψωμιάδης, μετά την
απολογία του στον εφέτη ειδικό ανακριτή, Γιώργο Καλόφωνο.


Ο ήδη προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των στημένων αγώνων, Μάκης Ψωμιάδης, αρνήθηκε ότι προέβη στην πράξη που του αποδίδεται τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει για ποιο λόγο η UEFA στοχοποίησε τους συγκεκριμένους αγώνες (σ.σ. 5 ματς της Καβάλας).
Μάλιστα, τα απέδωσε όλα σε παιχνίδια δημοσιογράφων.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως δεν είχε καμία μετοχική σχέση με την ΠΑΕ Καβάλα, αφού ως μέτοχος εμφανιζόταν ο γιος του και όχι ο ίδιος.
Πλέον, αυτό που απομένει είναι να διαπιστωθεί αν και πότε ο Μάκης Ψωμιάδης θα αφεθεί ελεύθερος για την υπόθεση των στημένων αγώνων, καθώς σε λίγο καιρό εκπνέει το ανώτατο όριο προφυλάκισης (18 μήνες), ενώ παραμένει εξαιρετικά... θολό, το τοπίο γύρω από την υπόθεση της υπεξαίρεσης χρημάτων από το ταμείο της ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς δεν έχει βρεθεί η φόρμουλα επικοινωνίας με τα Σκόπια και ανταλλαγής των επίσημων εγγράφων που θα ξεμπλοκάρουν τη διαδικασία διεξαγωγής της δίκης.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η κατηγορία που αφορά στον παράνομο στοιχηματισμό δεν συγκεκριμενοποιεί κέρδη, ούτε εντοπίζει αν υπήρξαν πονταρίσματα και αν αυτά ήταν υπέρ ή κατά των αγώνων της Καβάλας. Αναφέρεται, μόνο σε άγνωστα ποσά, άγνωστους συνεργάτες και μη προσδιορισμένα κέρδη...
Ωστόσο, η Καβάλα κέρδισε όλους τους επίμαχους πέντε αγώνες του 2009, δηλαδή αυτούς με τον Αγροτικό Αστέρα (εντός, εκτός), Ηλυσιακό, ΠΑΣ Γιάννινα και Αναγέννηση Καρδίτσας.