Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Λογοτεχνική – Μουσική βραδιά με τη συνεργασία 2ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης

Μας το έστειλε ο Θάνος..... Ευχαριστούμε πολύ 
 Την περασμένη Τρίτη το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης απολαύσαμε μια υπέροχη λογοτεχνική – μουσική βραδιά. Δυο Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, το
2ο και το 4ο συνεργάστηκαν και παρουσίασαν στο κοινό της πόλης μας μια επιτυχημένη εκδήλωση.

Το πρώτο μέρος της, το οποίο είχε αναλάβει το 2ο Δημοτικό, ήταν αφιερωμένο στον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο. Το 2012 έχει κηρυχτεί ως έτος Βρεττάκου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννησή του. Οι δασκάλες Έφη Σαβαΐδου και Ρίτα Παπαγεωργίου αλλά και ο γυμναστής Γιάννης Μπίντας διάβασαν ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου, ο Νίκος Ναχόπουλος αναφέρθηκε στη ζωή και του έργο του ποιητή, ενώ παράλληλα διάβαζε και σχολίαζε στίχους του ποιητή.
Το δεύτερο μέρος της βραδιάς περιελάμβανε παραδοσιακά κάλαντα της Πόλης και της Μικράς Ασίας. Οι δασκάλες του 4ου Δημοτικού Τσάλη Ξανθή και Μάγδα Σεϊταρίδου διάβασαν επίκαιρα αναγνώσματα. Στην εκδήλωση έπαιξαν και τραγούδησαν οι: Γιώργος Κωστόπουλος σάζι, Σπύρος Ράδης   κρουστά,   Βασιλική Κωστοπούλου τραγούδι, Γιώργος Καραμούζας κιθάρα.
Την επιμέλεια του μουσικού τμήματος είχε ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Δημήτρης Καραμούζας, ο οποίος τραγούδησε και έπαιξε κανονάκι.
Στη εκδήλωση συμμετείχαν και τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα  μαθητές και μαθήτριες του 4ου Δημοτικού.