Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων και τις νέες περικοπές

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Επίκαιρη ερώτηση προς του υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημ. Στρατούλης με θέμα τις τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων και τα προωθούμενα μέτρα νέων περικοπών.

ΘΕΜΑ: ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΝΕΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ


Σε αναμονή έως δυόμισι χρόνων παραμένουν πάνω από 300.000  συνταξιούχοι στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εξ αιτίας της εξαιρετικά μεγάλης καθυστέρησης στην απονομή των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Το πρόβλημα αυτό, οδηγεί τους ασφαλισμένους με αίτημα συνταξιοδότησης σε οικονομικό αδιέξοδο και πολύ συχνά στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες παράγουν ανεργία στον ιδιωτικό τομέα και εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο τομέα,  σε συνδυασμό με τις συνεχείς ανατροπές ασφαλιστικών προσδοκιών και τις σφαγιαστικές περικοπές στους μισθούς, δημιούργησαν μαζικά κύματα συνταξιοδοτήσεων, χωρίς οι αρμόδιες αρχές των επιμέρους ασφαλιστικών ταμείων να είναι αντίστοιχα προετοιμασμένες και σε επίπεδο μηχανοργάνωσης και σε επίπεδο στελέχωσης. Ως το τέλος της χρονιάς, μάλιστα, αναμένεται να παραιτηθούν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι ενώ προβλέπεται αύξηση της ανεργίας, που θα πλησιάσει το 30% μέσα στο 2013.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προωθεί -στα πλαίσια του νέου πακέτου μνημονιακών μέτρων- νέες σφαγιαστικές περικοπές κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ μετατρέποντας τους συνταξιούχους σε πάμφτωχους ζητιάνους.  

Επειδή, λόγω της πρωτοφανούς αντιασφαλιστικής πολιτικής που ακολουθείται, το κύμα συνταξιοδότησης θα συνεχιστεί αμείωτο σε όλους τους ασφαλισμένους και μεταξύ άλλων στους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία και η κυβέρνηση παρουσιάζεται εξαιρετικά αδρανής και παντελώς αδιάφορη για χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν έχουν κανένα άλλο μέσο διαβίωσης.

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1.Σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα Υπουργεία στα οποία προΐσταστε για να δοθεί λύση στην απαράδεκτη καθυστέρηση της απονομής κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ;
2.Γιατί επιμένετε να προωθήσετε νέες σφαγιαστικές και απάνθρωπες μειώσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφ’ άπαξ οδηγώντας σε φτωχοποίηση και οικονομική εξαθλίωση τους συνταξιούχους;

Ο ερωτών Βουλευτής

Στρατούλης Δημήτρης