Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ο Τζέιμι Ολιβερ, ο Μοναχός Επιφάνιος και η αγιορείτικη ψαρόσουπα συναντιούνται στο Λονδίνο!

Τι συνδέει τον γνωστό Βρετανό σεφ Τζέιμι Ολιβερ με τον Μοναχό Επιφάνιο και την αγιορείτικη ψαρόσουπα; Η απάντηση είναι μία:
το πρόγραμμα γαστρονομίας Mount Athos Area Gourmet 2013! Συγκεκριμένα, ενόψει της έναρξης του προγράμματος στις 15 Μαΐου του 2013 και της παρουσίασής του στην αγγλική αγορά στις 6 Νοεμβρίου του 2012, οι γαστρονομικές λιχουδιές του τρίτου "ποδιού’' της Χαλκιδικής και του Αγίου Όρους, θα παρουσιαστούν στο εστιατόριο "Recipease" του γνωστού σεφ στο Λονδίνο, παρουσία όχι του ιδίου, αλλά του αρχισυντάκτη του περιοδικού που εκδίδει (Jamie Magazine), 'Αντι Χάρις, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία.
"Προγραμματίζουμε να καλέσουμε τον ίδιο τον Τζέιμι Ολιβερ για μια σειρά εκπομπών στην περιοχή μας, κάτι όμως που δεν μπορεί να γίνει πριν από το καλοκαίρι του 2013. Άμεσα όμως, στη διάρκεια της παρουσίασης που θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, θα παρουσιάσουμε τον προορισμό και τη γαστρονομία του στο εστιατόριό του, Recipease.
Στην πραγματικότητα θα πρόκειται για ένα γαστρονομικό σεμινάριο, στη διάρκεια του οποίου -και υπό την καθοδήγηση του Μοναχού Επιφάνιου- οι παρευρισκόμενοι θα χωριστούν σε ομάδες και θα μαγειρέψουν για το ίδιο βράδυ παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής, όπως ψαρόσουπα", εξήγησε στο ΑΜΠΕ η διευθύντρια Μάρκετινγκ του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Προ του Άθω, Μαρία Παππά.

Το Mount Athos Area Gourmet 2013 θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2013, έχει την υπογραφή της γνωστής σεφ Ντίνας Νικολάου, ενώ σηματοδοτείται φέτος από συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο "Le Monde". Το πρόγραμμα του 2013 περιλαμβάνει πέντε θεματικές ενότητες, που εστιάζουν στην προώθηση των πέντε γαστρονομικών πυλώνων της περιοχής και μέσα από ένα εκπληκτικό πανηγύρι επικοινωνίας «μπλέκουν» τη γαστρονομία με τον πολιτισμό, την παράδοση, την αναβίωση γαστρονομικών εθίμων, τις μαγειρικές τεχνικές και τις gourmet δημιουργίες. Μάλιστα, το πρόγραμμα θα συνοδεύεται από σύστημα απευθείας κράτησης και θα εμπλουτίζεται από προσφορές ξενοδοχείων, προγράμματα διακοπών κατά τη διάρκειά του, προνομιακές τιμές στα μενού κλπ._ Αλ.Γ
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ