Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ήταν πραγματικά πρωτόγνωρη η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ

Μας το έστειλε ο Βασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ

Αξέχαστος θα μείνει στους Θεσσαλονικείς κυρίως ο φετινός συνεορτασμός της ιστορικής επετείου 28ης Οκτωβρίου πού συνέπεσε με την συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση τής πόλης , με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
κ. Κάρολο Παπούλια να παρακολουθεί την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση με ισχυρή αστυνομική παρουσία δύο χιλιάδων Αστυνομικών στην εορτάζουσα συμπρωτεύουσα , σχεδόν απομονωμένος από τον κόσμο πού κρατήθηκε σε απόσταση ασφαλείας , υπό τον φόβο επανάληψης επεισοδίων και αποδοκιμασιών όπως συνέβη πέρυσι με αποτέλεσμα ο γηραιός Κ.Π. να αναγκασθεί διαμαρτυρόμενος για τα σε βάρος του συμβεβηκότα να φυγαδευτεί άρον άρον πριν χειροτερεύσουν τα πράγματα και να μην διεξαχθεί τελικά η μεγάλη παρέλαση όπως όλοι ενθυμούμεθα.. Ήταν μια αποστειρωμένη παρέλαση , μία άσχημη εικόνα με παρατεταγμένους στρατιώτες με τα όπλα προτεταμένα ώστε να τρομοκρατηθούν όσοι επροτίθεντο να διαμαρτυρηθούν κάτι πού δεν ταιριάζει σε μία χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα. Είναι αδιανόητο να γιορτάζουμε το ηρωικό έπος του 1940 υπό τέτοιες συνθήκες, με μία πόλη αστυνομοκρατούμενη, σιδερόφρακτη κυριολεκτικά, αυτή η πρωτόγνωρη αστυνομική κινητοποίηση πού στοίχισε στον Έλληνα φορολογούμενο μας εκθέτει σαν χώρα . Αυτή η εικόνα έκανε τον γύρο τού κόσμου και δημιούργησε αρνητικό αντίκτυπο, μας δυσφήμισε για αυτό εξέφρασα την διαφωνία ,ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ μου να παρευρεθει στην παρέλαση φρουρούμενος με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο κ Κάρολος Παπούλιας που θα μπορούσε από ευαισθησία να απέχει. Εξάλλου η αναμενόμενη κοινωνική έκρηξη ενόψει των νέων δυσβάσταχτων μέτρων πού πρόκειται να ψηφισθούν θα προκαλέσουν λαϊκή εξέγερση πού δεν μπορεί να ανακοπεί να εμποδιστεί με αστυνομικά μέτρα, θα οδηγηθούμε σε αιματοκύλισμα.
Θα μπορούσε αποδεικνύοντας έμπρακτα τον πατριωτισμό και την πολιτική, κοινωνική ευαισθησία του, αφού δήλωσε ότι ο δοκιμαζόμενος λαός δεν μπορεί να δώσει αλλά, δηλ. στέρεψε, ξεζουμίστηκε, από πέρυσι να αναπέμψει νόμους πού ισοπέδωσαν την κοινωνία, την εργατική τάξη, γονάτισαν τους συνομήλικους συνταξιούχους πού δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακα τους να μην επικυρώσει με την υπογραφή του την καταστροφική πολιτική των αδιέξοδων Μνημονίων πού κατατρώγουν τις σάρκες του ελληνικού λαού, μέτρα βάρβαρα πού έφεραν την φτώχεια και την απόγνωση στους πολίτες και καταρράκωσαν το κύρος τής χώρας μας, να αντισταθεί στην κυβερνητική υποταγή και υποδούλωση της χώρας στους δανειστές μας, άλλωστε βάσει τού Συντάγματος είναι ο υπέρτατος καταστατικός χάρης του Κράτους, ΕΙΝΑΙ Ο ΡΥΘΜΙΣΤΉΣ ΤΟΎ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΊ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΡΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΟΥ, αυτό εννοούσα και όχι να μην γίνονται παρελάσεις όπως ορισμένοι εσφαλμένα κατάλαβαν.
Άλλωστε με τις παρελάσεις τιμούμε όσους ηρωικά έπεσαν για να ζούμε ελεύθερα εμείς πού ξεπουλάμε τα πάντα στους οικονομικούς κατακτητές μας. Β. Νουλέζας.