Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Απόφαση-κόλαφος για τον Αδάμ Ρεγκούζα


Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός - Δημήτρης Πανόπουλος

Aπόφαση-καταπέλτη εξέδωσε το Εφετείο Αθηνών εις βάρος του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, κ. Αδάμ Ρεγκούζα, ο οποίος κατά τη διάρκεια θητείας του στο υπουργείο
ενεπλάκη -έμμεσα- στην περιβόητη υπόθεση των επτά «επίορκων» εφοριακών, οι οποίοι έκαναν τα στραβά μάτια σε… ελέγχους και, σύμφωνα με πρόσφατη δικαστική απόφαση, ζημίωσαν το Δημόσιο με αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Εναντίον του κ. Ρεγκούζα είχε καταθέσει αγωγή αποζημίωσης η συνταξιούχος εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη, η οποία επί υφυπουργίας του κ. Ρεγκούζα είχε μετατεθεί δυσμενώς δύο φορές: την πρώτη στις 11 Μαρτίου του 2005 και τη δεύτερη στις 4 Αυγούστου του 2005.
Οι συγκεκριμένες μεταθέσεις είχαν εκληφθεί από την κυρία Κυριακάκη ως αντίποινα, επειδή είχε τολμήσει να καταγγείλει ένα «κύκλωμα» συναδέλφων της οι οποίοι «κάλυπταν» μεγάλες επιχειρήσεις.
Η εφοριακός υπηρετούσε από τις 17/1/2000 ως ελέγκτρια στο Εθνικό Ελεγκτικό Κέντρο. Εκείνη την περίοδο, της είχε ανατεθεί ο έλεγχος της εταιρείας STET ΕΛΛΑΣ Α.Ε., από τον οποίο διαπιστώθηκαν τεράστιες λογιστικές διαφορές.
Ο τότε επιθεωρητής του ΕΘ.Ε.Κ. Ιωάννης Λιακόπουλος ζήτησε από την κα Κυριακάκη, όπως είχε καταγγελθεί, να παραβεί τα καθήκοντά της και να περιορίσει στην έκθεση ελέγχου της εν λόγω εταιρείας το ύψος των οφειλόμενων φόρων. Η ελέγκτρια αποφάσισε να καταγγείλει όλους τους συναδέλφους της οι οποίοι -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της- έκαναν τα… στραβά μάτια.
 Την «έβγαλε» τρελή!
Τότε, στην υπόθεση ενεπλάκη και ο κύριος Ρεγκούζας, ο οποίος από τη θέση του υφυπουργού Οικονομικών διέταξε δύο φορές (στις 11/3/2005 και στις 4/8/2005) τη δυσμενή μετάθεση της καταγγέλλουσας.
Το 2005,  όταν ερωτήθηκε για την υπόθεση του φορολογικού ελέγχου της STET ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και για τις καταγγελίες της εφοριακού, επιχείρησε να «καλύψει» τους εμπλεκόμενους συναδέλφους της, εναντίον των οποίων εκκρεμούσαν ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες, και κατακεραύνωσε την κυρία Κυριακάκη. Μεταξύ άλλων, την παρουσίασε ως πρόσωπο που μπαινοβγαίνει σε νευρολογικές κλινικές.
Συγκεκριμένα, ο πρώην υφυπουργός είχε πει: 


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

zougla.gr