Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΔΟΥ Αλεξάνδρειας τέλος! Διαβάστε όλη την ανάρτηση και θα καταλάβετε


Το πρόβλημα με τις ΔΟΥ που θα κλείσουν είναι γνωστό (ελέω Μνημονίου, ή μάλλον για να το πούμε όπως αναφέρεται επισήμως – και αυτό ΔΕΝ σηκώνει αντίρρηση - “Στο πλαίσιο των
Μνημονιακών υποχρεώσεων και του διαρκούς στόχου για τη μείωση των λειτουργικών δαπανών ....”).
Στον ευρύτερο σχεδιασμό για τις ΔΟΥ είχαμε αναφερθεί σε αυτό το blog ήδη από τις 21 Μαΐου του 2011 (και σε πολλές αναρτήσεις στη συνέχεια, μέχρι σήμερα) - ΕΔΩ.
Είναι επίσης γνωστό πως οι 2 ΔΟΥ της Ημαθίας που είναι στο σχεδιασμό να κλείσουν, δηλαδή της Αλεξάνδρειας και της Νάουσας, μόνο προσωρινά την έχουν... “γλυτώσει”.

Απ' ότι γνωρίζουμε όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ξανασυμβεί με το που θα μπούμε στο Νοέμβριο. Και οι δυο θα κλείσουν εντός του επόμενου μήνα! Στο σχεδιασμό προβλέπεται μόνο μια ΔΟΥ σε κάθε έδρα Περιφερειακής Ενότητας – εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στη θέση των ΔΟΥ το υπουργείο Οικονομικών θέλει να κάνει...
...κάτι “Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών”, ειδικά για φορολογικά ζητήματα. Μη φανταστείτε κάτι περίπλοκο. Θα έχουν από 1 έως 4 υπαλλήλους, ανάλογα με το μέγεθος του Δήμου που θα εξυπηρετούν.

Επειδή όμως η στέγαση των γραφείων κοστίζει, το ΥΠΟΙΚ έχει ήδη ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών να εξεταστεί η δυνατότητα να στεγαστούν τα γραφεία αυτά σε χώρους που θα παραχωρήσει το ΥΠΕΣ (π.χ. σε χώρο του ΟΤΑ που θα ενδιαφερθεί).

από το έγγραφο του υπουργείου που στην ουσία "κλείνει" τις δυο από τις τρεις ΔΟΥ της Ημαθίας

Ακούστε τώρα και το πιο ωραίο όλων (αντιγράφουμε από έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών που διαθέτουμε, για να μην έχουμε παρανοήσεις): “...Σημειώνεται πως, ακόμη και σε περιπτώσεις που το υφιστάμενο κτίριο της καταργούμενης ΔΟΥ αποτελεί ιδιοκτησία του Υπουργείου Οικονομικών, αυτό θα εκκενώνεται και το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών θα ιδρύεται, μόνο εφόσον το Υπουργείο Εσωτερικών παραχωρήσει δωρεάν χώρο” !!!!!

Περισσότερα θα γράψουμε από βδομάδα, όμως να πούμε πως ειδικά η τελευταία παράγραφος αποτελεί την ταφόπλακα για τις 2 ΔΟΥ του νομού (πέραν αυτής της Βέροιας που θα παραμείνει), αφού είτε είναι, είτε δεν είναι στεγασμένες σε ιδιόκτητο χώρο η απόφαση είναι να κλείσουν.
Και όλα αυτά “Στο πλαίσιο των Μνημονιακών υποχρεώσεων και του διαρκούς στόχου για τη μείωση των λειτουργικών δαπανών ....”.
Το ΥΠΟΙΚ τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ λειτουργικές δαπάνες θέλει να τις περικόψει. Και τις μεταφέρει στους Δήμους της χώρας, που ήδη έχουν υποστεί περικοπές στα χρήματα που λαμβάνουν από το Κράτος.
Και αβίαστα έρχεται το ερώτημα: ένας Δήμος τι άλλο θα πρέπει να πληρώνει;; Και μάλιστα από που; Με τι λεφτά;;;

periskopisi.blogspot.gr