Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Απατεωνιά σε βάρος των πολιτών η αύξηση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ: Αθανάσιου Γερμανίδη, Ευάγγελου Διαμαντόπουλου και Ευγενίας Ουζουνίδου βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 Σε καθαρή απατεωνιά σε βάρος των πολιτών εξελίσσεται η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει υπέρογκα το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, με στόχο δήθεν την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα. Την ίδια ώρα που οι κερδοσκόποι πλουτίζουν για άλλη μια φορά σε βάρος του κόσμου της εργασίας και των ανέργων, πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με τα κριτήρια για την χορήγηση των επιστροφών φόρου πετρελαίου θέρμανσης, ενώ μόνο ως «ασπιρινίνη στον καρκίνο», για τα φτωχά και λαϊκά στρώματα, μπορεί να χαρακτηριστεί το επίδομα θέρμανσης στα νοικοκυριά.
Η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και η εκτίναξη της τιμής του πρόκειται να αποτελέσουν το τελειωτικό χτύπημα για χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας, ενώ σοβαρός είναι ο κίνδυνος ανθρώπινων απωλειών στα ορεινά μέρη της χώρας, όπου οι θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι «πολικές».
Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα ακόμη χαράτσι για την ήδη άδεια τσέπη των πολιτών. Επίσης, η επιλογή το «επίδομα πετρελαίου θέρμανσης» να λαμβάνεται από όσους το δικαιούνται  υπό μορφή επιστροφής διαφοράς φόρου εκ των υστέρων, μόνο για κακόγουστο αστείο μοιάζει.
Βασική και πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ είναι να μην υπάρξει καμία αύξηση του ΕΦΚ και η εξομοίωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης να γίνει άμεσα προς τα κάτω. Τέλος,  για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. αποτελεί  προτεραιότητα η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο και για το σκοπό αυτό επιβάλλεται να ενεργοποιηθούν αμέσως οι σχετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν τον περασμένο Απρίλιο.