Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κύριε Σώρρα, γιατί δεν αγοράζετε το ΔΝΤ; Να είναι ελληνικό και να δανείζουμε σε όποιον θέλουμε!

Μας το έστειλε η cristina..... Ευχαριστούμε πολύ

Ιστορικό 
Στις 19 Σεπτεμβρίου 2011ήρθε στην δημοσιότητα το θέμα της δωρεάς μιας μετοχής μαμούθ. Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής ανάρτησης στην διαδικτυακή εφημερίδα zougla του Μάκη
Τριανταφυλλόπουλου η οποία αναδημοσιεύτηκε αμέσως από πληθώρα ιστολογιών, μάθαμε ότι ο Αρτέμης Σώρρας κατέχει 40 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής», ότι ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ που διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά, έκανε την αποτίμηση των μετοχών και ότι σύμφωνα με το πόρισμά του, κάθε  μια μετοχή αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ  ( δηλαδή η  συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ..) 
Μάθαμε επίσης ότι ο κ Σώρρας ίδρυσε με κάποιους άλλους την μη κερδοσκοπική εταιρεία «END» στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης και της δώρισε 4 μετοχές δηλωμένης αξίας 2,7 τρις. Για την δωρεά αυτή κατέθεσε δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Στόχος της «END»  και της οικογένειας Σώρρα,  η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των Ελλήνων πολιτών και η εξασφάλιση ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Δείτε το σχετικό άρθρο εδω 
Στις 14 Οκτ. 2011 η «END» ανακοίνωσε ότι η Γ’ Δ.Ο.Υ. της Πάτρας επί της ουσίας αναγνώρισε την αξία των μετοχών της, καθώς βεβαίωσε τον αντίστοιχο φόρο που αναλογεί στην δωρεά. Έπειτα, στις 06/04/2012, ανακοίνωσε  ότι στα πλαίσια του κύριου σκοπού της ίδρυσής της όπως αυτός προσδιορίζεται στο καταστατικό και το οποίο είναι η αντιμετώπιση και εξόφληση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους προσκαλεί όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που έχουν επωμιστεί δάνεια οποιασδήποτε μορφής (στεγαστικά, καταναλωτικά, αγοράς αυτοκινήτου, επαγγελματικά και χρέη πιστωτικών καρτών), να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της, «Αίτηση Δανειολήπτη» ώστε να προχωρήσει η εταιρία στην αποπληρωμή του χρέους του συνόλου των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί, μόλις οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής ρευστοποιηθούν. Ο χρόνος υποβολής της αίτησης ήταν 45 ημέρες, με καταληκτική ημερομηνία την Κυριακή 17 Ιουλιου 2012 αλλά μετά δόθηκε παράταση έως την Δευτέρα 20 Αυγούστου.
Στις 11/04/2012 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διέλυσε την Βουλή, προκήρυξε εκλογές  και κάλεσε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών την 6η Μαΐου 2012.


 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

justiceforgreece.wordpress.com/