Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Στουρνάρας: "Αν δεν παίρναμε την δόση θα πεινούσαμε!"

- Είπε επίσης: "Το μνημόνιο είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι όρος για να επιβιώσουμε"
- "Πρέπει να τρέξουμε, αν θέλουμε να προλάβουμε. Τα διαθέσιμα τελειώνουν"
- Σοβαρές διαφωνίες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τον τρόπο αποκρατικοποιήσεων
Λίγο πριν κλειδώσουν τα μέτρα, λίγο πριν οδηγηθούν προς ψήφιση στην Βουλή, ήρθε η
δραματική δήλωση εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών μέσα στην Βουλή.

Ο κ.Στουρνάρας με το πιο δραματικό ύφος που είχε χρησιμοποίησε "μεγάλα λόγια" για το τι μπορεί να συμβεί αν δεν πάρουμε τα 31,5 δις την ώρα μάλιστα που πληθαίνουν οι βουλευτές και από τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης που δηλώνουν κρυφά ή φανερά ότι θα καταψηφίσουν. (διαβάστε την είδηση)

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Στουρνάρας είπε: "...Αν δεν παίρναμε όμως τη δόση θα ήταν άπειρο το κόστος για τη χώρα. Θα πεινούσε κόσμος. Θα ήταν καταστροφή! Θα είχαμε πάει πίσω 50 χρόνια.
Σήμερα ζούμε ως χώρα γιατί έχουμε πάρει τις προηγούμενες δόσεις. Αν έχουμε ταμειακά διαθέσιμα είναι γιατί έχουμε πάρει τις δόσεις μέχρι τώρα."

Είπε επίσης: "Το μνημόνιο είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι όρος για να επιβιώσουμε. Πιστεύετε ότι μπλοφάρουν οι ευρωπαίοι όταν λένε ότι δεν μας δώσουν χρήματα αν δεν πάρουμε μέτρα;"

Νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας είχε δηλώσει ότι "Ο χρόνος τρέχει και αν θέλουμε να πάρουμε τη δόση πριν τελειώσουν τα διαθέσιμα του δημοσίου πρέπει να τρέξουμε και να τρέξουμε πολύ γρήγορα".

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη εξέφρασαν την διαφωνία τους για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού που κατέχει το κράτος στις ΔΕΚΟ.

Εκεί υπήρξε μια διαφοροποίηση των δυο κομμάτων που συνγκυβερνούν αφού ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι προϋπόθεση να για ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τη διάταξη είναι να έρχεται στη βουλή μια μια αποκρατικοποίηση και όχι όλες μαζί.

Η κα Ξηροτύρη τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να ψηφίσει το άρθρο γιατί δεν γνωρίζει τη στρατηγική κατεύθυνση για αυτές τις αποκρατικοποιήσεις και ζήτησε να εξαιρεθούν η ΔΕΗ η ΕΥΔΑΠ η ΕΥΑΘ και τα μεγάλα λιμάνια από τη διάταξη.

newsit.gr