Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Επίσημη δικαστική απόφαση πτώχευσης της ιστορικής βιομηχανίας ΑΒΕΞ - Είχε ζητηθεί από τους εργαζόμενους, που διεκδικούν περιουσιακά της στοιχεία για την εξόφληση των οφειλών προς αυτούς

Μας το έστειλε το attacktv.gr..... Ευχαριστούμε πολύ
Η τελευταία σελίδα στη μεγάλη ιστορία της πατραϊκής βιομηχανίας ΑΒΕΞ, που ιδρύθηκε πριν από 90 χρόνια από την οικογένεια Ντόντη και απέκτησε μεγάλη
φήμη εντός και εκτός συνόρων, γράφτηκε στις 9 Οκτωβρίου, με τη δημοσίευση της υπ' αριθμόν 869/2012 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πατρών, που κάνει δεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχαν υποβάλει οι εργαζόμενοι σ' αυτήν, διεκδικώντας την καταβολή των οφειλόμενων προς αυτούς μισθών πολλών μηνών μέσω της εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.
Η προαναφερθείσα απόφαση ορίζει ημέρα παύσης πληρωμών την 31η Μαρτίου 2012, διορίζει έναν από τους αρχαιότερους πρωτοδίκες ως εισηγητή της πτώχευσης, ορίζει σύνδικο το δικηγόρο Όθωνα Ρούσσο, διατάσσει τη σφράγιση της περιουσίας της πτωχεύσασας εταιρείας και καθορίζει για την 23η Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, την πρώτη συνέλευση των πιστωτών, προκειμένου να καταρτιστεί ο κατάλογος των εικαζομένων πιστωτών.

Τέλος στο πολύμηνο "θρίλερ"
Ως εκ τούτου, όπως τονίζει στο attacktv.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΒΕΞ και τέως πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, Αντώνης Καλής, "ένα πολύμηνο θρίλερ, στο οποίο υποβλήθηκαν οι εργαζόμενοι, λαμβάνει τέλος".
Τόνισε ακόμη ότι τα επόμενα βήματα είναι να καταγγελθούν οι συμβάσεις εργασίας όσων διαθέτουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας με την επιχείρηση, προκειμένου να εγγραφούν στους καταλόγους ανεργίας του ΟΑΕΔ. Όσο για τα οφειλόμενα ποσά, τόσο της καταγγελίας σύμβασης όσο και της υπερημερίας της επίσχεσης, θα καλυφθούν συν τω χρόνω, με την εκποίηση της πάσης φύσεως περιουσίας της ΑΒΕΞ.
Ανέφερε, επίσης, ότι στις πρώτες επαφές που είχαν οι εργαζόμενοι με τον κ. Ρούσσο τού παρέδωσαν υπόμνημα με την πτωχευτική περιουσία της ΑΒΕΞ και ιδιαίτερα με την ακίνητη περιουσία, όπως ακριβώς έχει διατυπωθεί στα δικόγραφα που υπέβαλε η ίδια η εταιρεία στα δικαστήρια κατά το 2011 και το 2012.

Καλής: "Εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία"
Εξάλλου, την Κυριακή, μέλη της διοίκησης του Σωματείου μαζί με τον κ. Ρούσσο πραγματοποίησαν αυτοψία στο ακίνητο της οδού Ανθείας 26-Ακτή Δυμαίων, αλλά και στη βιομηχανική μονάδα της εταιρείας, στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών.
Τέλος, ο κ. Καλής δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι "μία από τις ιστορικότερες βιομηχανίες της περιοχής μας, με συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία 90 ετών, παύει να λειτουργεί, λόγω εγκληματικής αμέλειας και αδιαφορίας που επέδειξαν οι κληρονόμοι του Δημητρίου Ντόντη".