Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Καραμανλής Vs Jeffrey

Μας το έστειλε το himaira.blogspot.com..... Ευχαριστούμε πολύ
Γράφει ο 29-26--

Οι κυβερνήσεις προ Παπανδρέου κυβέρνησαν κάπως έτσι:

1. Ο Καραμανλής κάθεται στο πολυτελές γραφείο του, πίσω από μία πίτσα γίγας και τρεις μερίδες σουβλάκια, συνοδευμένα από μπόλικη Cola. Απέναντι στον τριθέσιο, κάθεται ο Αλογοσκούφης με μια μπύρα στο ένα του χέρι και ένα τεράστιο κομμάτι κοκορέτσι στο άλλο.
2. Μετά από 4 συνεχόμενα ανέκδοτα και 2 τρομακτικά ρεψίματα (λόγω κόλας) ο πρωθυπουργός εκφράζει την πολύ σοβαρή πολιτική άποψη ότι θέλει να προσλάβει 200.000 ψυχές στο δημόσιο.
3. Ο Αλογοσκούφης καταλαβαίνει την βαθιά πολιτική άποψη, αφήνει το κοκορέτσι, βγάζει το κομπιουτεράκι και κάνει τους υπολογισμούς ταυτόχρονα με 2 απανωτά υπόγεια ρεψίματα που φέρνουν οι παγωμένες μπύρες.
4. ‘’Θέλουμε 3 δις το χρόνο boss’’, λέει αφήνοντας το λαδωμένο κομπιουτεράκι στο μπροστινό τραπέζι ταυτόχρονα με ένα ακόμη εσωτερικό ρέψιμο. Το μόνο που χρειάζομαι είναι ανοιχτές αγορές για τα φράγκα, αλλιώς πως;
5. Ο Καραμανλούγκας που μπαίνει αμέσως στο νόημα, αφήνει το μπουκάλι όπου βρει, ανάμεσα σε πίτσες-σουβλάκια-κόλες και μιλάει για μια ‘’δυνατή Ελλάδα, πυλώνα της Ευρώπης που μπλα μπλα μπλα’’….
6. Ο Αλογοσκούφης σηκώνει τα χέρια λέγοντας ‘’ησύχασε boss, μόνοι μας είμαστε’’.
7. Οι προσλήψεις γίνονται πανηγυρικά από ΑΣΕΠ – πόρτες - παράθυρα, ο Καραμανλής βγάζει πύρινους λόγους για ισχυρή ανάπτυξη.
8. Η ζωή συνεχίζεται όμορφα (για πολλούς)

Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και μετά κάπως έτσι:

1. Ο Jeffrey κάνει ποδήλατο (γυμναστικής, για να μην κινδυνεύει) στο γραφείο του και απέναντι, στον καναπέ, έχει τον Παπακωνσταντίνου που διαβάζει ένα ανθολόγιο ποιημάτων.
2. Αφού σχολιάζει την νέα έκδοση γιόγκας-καγιάκ που έκανε το Σαββατοκύριακο, εκφράζει την πολύ σοβαρή πολιτική άποψη ότι του τάχουν κάνει τσουρέκια να κόψει 3 δις. από μισθούς, καθώς οι αγορές έκλεισαν και που να βρεις λεφτά...
3. Ο Παπακωνσταντίνου καταλαβαίνει την σοβαρότητα της πολιτικής άποψης, βγάζει το κομπιουτεράκι και κάνει τους υπολογισμούς, σιγοτραγουδώντας ένα Ηπειρώτικο που του 'χε μάθει ο παππούς του.
4. ‘’Πέφτει 15% μείωση στον καθένα chief’’ λέει αφήνοντας το βιβλιαράκι-ανθολόγιο στο τραπέζι μπροστά του. Το μόνο που χρειάζομαι είναι ένα καλό παπατζιλίκι, αλλιώς πως;
5. Ο Jeffrey που μπαίνει αμέσως στο νόημα, κατεβαίνει σαν αίλουρος απ’ το ποδήλατο και μιλάει για ‘’έναν περήφανο λαό που θα πληρώσει τα χρέη του και μπλα μπλα μπλα’’……
6. Ο Παπακωνσταντίνου σηκώνει τα χέρια λέγοντας ‘’ησύχασε chief, μόνοι μας είμαστε’’.
7. Οι μειώσεις γίνονται πανηγυρικά και ο Jeffrey βγάζει πύρινα διαγγέλματα για τις θυσίες των Ελλήνων που θα πιάσουν τόπο.
8. Η ζωή συνεχίζεται όμορφα (μόνο για τον Jeffrey)

Τα γεγονότα αν και δεν έγιναν ακριβώς έτσι είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.