Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Σάλος για τα νυχτοκάματα

Ρεπορτάζ: Φλώρα Πέτση-Φίλιππος Καραμέτος

Μετά τον ντόρο που ξέσπασε για τα δηλωθέντα εισοδήματα της ελίτ της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας, έστω και παλαιότερων ετών, η zougla.gr επικοινώνησε με όλους τους
καλλιτέχνες, το όνομα των οποίων περιλαμβάνεται στην επίμαχη λίστα της εφορίας.

Έλλη Κοκκίνου
Έλλη Κοκκίνου
Αρχικά ήρθαμε σε επικοινωνία με τους Γιώργο Λύρα, σύζυγο της Πέγκυ Ζήνα, Έλλη Κοκκίνου, Γιώργο Μαζωνάκη, Γιώργο Γερολυμάτο, Ελεονώρα Ζουγανέλη και Μαντώ.

Οι καλλιτέχνες σχολίασαν το σημερινό δημοσίευμα των «Νέων» που παρουσίασαν τις λίστες με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεών τους, όπως για παράδειγμα την αξία της ακίνητης περιουσίας τους, τα έσοδα και τα έξοδα κατά τα έτη 2008 και 2009.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι περισσότεροι διέψευσαν τα όσα
Π. Ζήνα-Γιώργος Λύρας
Π. Ζήνα-Γιώργος Λύρας
 αποκαλύφθηκαν και έκαναν λόγο για κατασκευασμένα κείμενα ή αναφορές με ελλιπή ή παραποιημένα φορολογικά στοιχεία. Μάλιστα υπήρξε καλλιτέχνιδα, η οποία δεν γνώριζε την ύπαρξη της πολυσυζητημένης λίστας με τα budget των τραγουδιστών.

Ο σύζυγος της Πέγκυ Ζήνα, Γιώργος Λύρας, δήλωσε ότι το δημοσίευμα είναι ψευδές και ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί όλα τα δηλωθέντα στοιχεία, ωστόσο, δεν θέλησε να προχωρήσει σε κάποια άλλη δήλωση.

Η Έλλη Κοκκίνου, μιλώντας στη zougla.gr, διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα και μάς παρέπεμψε στον λογιστή της, Δημήτρη Σολωμό, ο οποίος τόνισε ότι οι αριθμοί που παρουσιάζονται στην εφημερίδα δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές φορολογικές δηλώσεις της τραγουδίστριας, καθώς η ίδια δήλωσε κανονικά το εισόδημά της το 2009 και φορολογήθηκε για αυτό. 

Για το 2008, η Έλλη Κοκκίνου δήλωσε για μισθωτές υπηρεσίες το ποσό των 4.447,94 ευρώ. Την ίδια περίοδο συμμετέχει με ποσοστό 80% σε εταιρεία που εμφάνισε έσοδα, ύψους, 246.000 ευρώ, με την τραγουδίστρια να καρπώνεται τις 197.578 ευρώ. Για το παραπάνω ποσό πλήρωσε φόρο 49.500 ευρώ. 

Δείτε την φορολογική της δήλωση:



Το 2009, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Έλλη Κοκκίνου εμφάνισε… μηδενικά εισοδήματα. Ο λογιστής της όμως ξεκαθαρίζει ότι σε κοινή δήλωση με τον πρώην σύζυγό της, Παναγιώτη Βασιλειάδη, η αοιδός δήλωσε μόλις 24.319,27 ευρώ, καθώς εκείνη την χρονιά ήταν έγκυος και δεν έκανε εμφανίσεις στην πίστα. Φορολογήθηκε κανονικά και κατέβαλλε το ποσό των 6.079,72 ευρώ στην εφορία.

Ακούστε τι δήλωσε:

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

zougla.gr