Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

Μας το έστειλε η Φρύνη..... Ευχαριστούμε πολύ
Από Όλγα Γ. Γεριτσίδου

Υπάρχουν ορισμένες ιστορικές αρχές οι οποίες παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο και την όποια τεχνολογική πρόοδο της Ανθρωπότητας και οι οποίες ιστορικές αρχές μπορούν να χαρακτηρισθούν ως κανόνες της κοινωνικής ψυχολογίας αλλά και της πολιτικής επιστήμης όσον αφορά την εναλλαγή της διαχείρισης εξουσίας σε έναν λαό/ κοινωνικό σύνολο και την μετάβαση από την μία ιστορική/πολιτική εποχή στην επόμενη. 

Άσχετα από το εάν έχουμε να κάνουμε με ‘ελέω θεού’/ απόλυτες/ συνταγματικές μοναρχίες ή με ολοκληρωτικά συστήματα καταπίεσης του πληθυσμού κρυμμένα κάτω από μία επίφαση αντιφατικής φιλοανθρωπιστικής ρητορικής ( π.χ. δικτατορικής οργάνωσης και φύσης εφαρμογές κομμουνισμού, σοσιαλισμού, κοινοβουλευτισμού, κ.ά. ), μία είναι η βασική αρχή που διέπει και καθορίζει την ημερομηνία λήξης τους : το κατά πόσον ο Λαός επί του οποίου ασκούν εξουσία, πάντα λόγω της ανοχής του και της συναίνεσης του στο να επιτρέπει να γίνεται αυτή η άσκηση/διαχείριση εξουσίας, συνεχίζει να παρατείνει την ανοχή του ή άνευ συγκεκριμένης/μοναδικής κεφαλής ή έγκρισης αποφασιστικά και αποτελεσματικά τους απαγορεύει να συνεχίσουν να το πράττουν και τους καταργεί με τον πιο εφικτό τρόπο που διαφαίνεται και προδιαγράφεται από την χρονική στιγμή και την σοβαρότητα της κατάστασης. 

Για να μπορέσουμε να δούμε την πραγματικότητα όπως δεν επιθυμεί η προπαγάνδα των εξουσιαστών θα πρέπει να αφαιρέσουμε τις διάφορες ετικέτες των συστημάτων καθ’ ότι δεν είναι αυτές ή η εναλλαγή τους τα πραγματικά σημεία ημερομηνίας λήξης του εκάστοτε καθεστώτος. 

Δηλαδή, θεωρητικά η Χούντα των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου 1967 ‘έπεσε’ το 1974 αλλά όπως έχουμε αποδείξει σε πολλά άρθρα και όπως συζητούν και πολλοί άλλοι επιστήμονες το μόνο που έγινε ήταν η αλλαγή της μάσκας από Χούντα σε Μεταπολίτευση αλλά ουσιαστικά με την ίδια δικτατορική κατάσταση ανάμεσα σε κυβερνητικούς και Λαό.