Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ: «ΠΕΡΙΕΡΓΗ» ΕΙΣΒΟΛΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ!

Μας το έστειλε το PieriaNews..... Ευχαριστούμε πολύ
Ένα περίεργο συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 25/9/2012 στο λατομείο Λιτοχώρου ύστερα από αυθαίρετη και παράνομη είσοδο επιβατηγού οχήματος (που έφερε πινακίδες
κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη) στον περιφραγμένο χώρο του λατομείου Λιτοχώρου δήμου Δίου-Ολύμπου.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ (ΔΕΑΔΟ Α.Ε.)

Συγκεκριμένα, το όχημα δεν μπήκε από την κανονική είσοδο του λατομείου (πρόκειται για ελεγχόμενη είσοδο) αλλά εισήλθε λαθραία και παράνομα από άλλο σημείο. Κάποια στιγμή, εργαζόμενος της δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης Δ.Δίου-Ολύμπου (ΔΕΑΔΟ Α.Ε.) αντιλήφθηκε την παρουσία αγνώστων στον χώρο, ένας εκ των οποίων μάλιστα κρατούσε και μια μεγάλη μαύρη βαλίτσα. Τον άνθρωπο αυτόν τον πλησίασε, τον ρώτησε ποιος είναι και του ζήτησε τον λόγο για τον οποίο μπήκε στο λατομείο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του εργαζόμενου, ο άγνωστος στη αρχή όχι μόνο δεν θέλησε να δώσει στοιχεία και να εξηγήσει πώς, από πού και γιατί μπήκε στο λατομείο αλλά αντίθετα μίλησε με αυθάδεια και γενικά συμπεριφέρθηκε απρεπώς προς τον εργαζόμενο. Στη συνέχεια βγήκε από το λατομείο και αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο εργαζόμενος ειδοποίησε τη διεύθυνση και τη διοίκηση της ΔΕΑΔΟ για το συμβάν ενώ το θέμα γνωστοποιήθηκε και στη διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές ενώ ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πληροφορήθηκα την αυθαίρετη είσοδο οχήματος και ατόμων στον χώρο του λατομείου Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου, όπως επίσης και τη θρασύτατη συμπεριφορά που επέδειξε ένας εξ αυτών προς εργαζόμενο της δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης του δήμου μας.

Πρόκειται όχι μόνο για αυθαίρετη και παράνομη είσοδο αλλά και για περίεργη είσοδο από τον φράχτη του λατομείου, δεδομένου ότι η διέλευση στον χώρο γίνεται κανονικά από ελεγχόμενη για όλους είσοδο. Όμως, το εν λόγω άγνωστο άτομο μπήκε στο λατομείο σαν κλέφτης και μας έδωσε την εντύπωση ότι ήθελε να κρύψει κάτι ή να κάνει κάτι κρυφά και παράνομα.

Ανακοινώνω λοιπόν ότι όποιος θέλει να πληροφορηθεί οτιδήποτε για το λατομείο, δεν έχει παρά να απευθυνθεί στον διευθυντή και στην διοίκηση της ΔΕΑΔΟ ή και στον Δήμο, διαφορετικά, έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της ανώνυμης εταιρίας του δήμου αλλά και τα συμφέροντα του τόπου.

Καταγγέλλω αυτή την ενέργεια, δηλαδή την παράνομη είσοδο των εν λόγω ατόμων αλλά και την απαράδεκτη συμπεριφορά τους προς εργαζόμενό μας. Επιφυλασσόμαστε δε ως δήμος και ως δημοτική επιχείρηση να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για τη διαφύλαξη της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας του λατομείου καθώς και για την προστασία του χώρου από παράνομες πράξεις που ενδεχομένως μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα αλλά και σοβαρούς κινδύνους», δήλωσε ο κ. Παπαθανασίου