Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΓ.ΟΡΟΣ


ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΌΖΕΣ 

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά στο Άγιο Όρος, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προωθούνται με καράβια στην Αθωνική Πολιτεία. Τέσσερα μηχανήματα μπαίνουν
αυτήν την ώρα (21.00) στο Άγιο Όρος γκρεμίζοντας το τοίχος των συνόρων από την πλευρά της Ουρανούπολης (στη Μονή Ζυγού) για να φτάσουν γρηγορότερα στα μέτωπα της φωτιάς.


Το πύρινο μέτωπο κινείται βορειοδυτικά από τη Μονή Χειλανδαρίου προς Ουρανούπολη και εκτίνεται σε τρία με τέσσερα χιλιόμετρα. Τα αεροπλάνα και το ελικόπτερο σταμάτησαν να κάνουν ρίψεις και θα συνεχίσουν με το πρώτο φως της ημέρας.

Όπως ανέφερε στο halkidikinews.gr o προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας ΧαλκιδικήςΜπάμπης Στεργιάδης δεν κινδυνεύουν άνθρωποι ή Μονές και η φωτιά καίει δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή.

Ολονύκτιες μάχες με τις φλόγες δίνουν 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 40 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και μοναχοί, ενώ η δύναμη ενισχύεται με υδροφόρες από Ιερισσό και Ουρανούπολη.

Του Θοδωρή Δούκα
φωτ.Νίκος Δαβρατζίδης



http://halkidikinews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5932:anekselegkti-i-fotia-sto-agoros-ihitiko&catid=1&Itemid=5