Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Τέλος στην εφεδρεία

Μετά την επίμονη άρνηση της ΔΗΜ.ΑΡ. να υποστηρίξει την εφεδρεία, αλλά και την απόφαση κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η οποία ήταν αντίθετη σε αυτό το ενδεχόμενο, οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας
και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης κατά τη συνάντησή τους συμφώνησαν πως ο στόχος της αποχώρησης από τον στενό κι ευρύτερο δημόσιο τομέα 150.000 υπαλλήλων, μπορεί να επιτευχθεί κυρίως μέσω μιας διαφορετικής «εφεδρείας», όπως, για παράδειγμα, της «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης» για όσους βρίσκονται κοντά στον χρόνο σύνταξης.

«Ας μην μείνουμε στις λέξεις που μας χωρίζουν, αλλά στις διαδικασίες που μας ενώνουν», ανέφεραν χαρακτηριστικά, μετά τη συνάντηση, οι δύο υπουργοί. Διευκρινίστηκε δε, ότι με την αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού του Δημοσίου, θα επιτευχθούν, μείωση προσωπικού, μείωση λειτουργικών δαπανών και εξόδων και θα υπάρξει ένα αποτελεσματικότερο, μικρότερο και ποιο ποιοτικό Δημόσιο. Το δημοσιονομικό όφελος θα προκύψει μέσα από τη διαφορά μεταξύ μισθού και μέσης σύνταξης, η οποία είναι απλώς ποσοστό του μισθού. Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη των δύο υπουργείων, για το τρέχον έτος ισχύει ο στόχος της μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου κατά 15.000 άτομα, αλλά με φυσική ροή αποχωρήσεων, ενώ τίθενται και στόχοι ανά έτος, έως το 2015.



Η συνέχεια εδώ

zougla.gr/