Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

2η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στο Καλοχώρι

Μας το έστειλε το
                              ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
                             Πληροφορίες: Λία Παπαδράγκα
                             
Ευχαριστούμε πολύ


Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 2η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού  στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού. Μετά την περσινή επιτυχημένη γιορτή φέτος θα
συναντηθούμε ξανά στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού για να δοκιμάσουμε βιολογικά προϊόντα, να ξεναγηθούμε στο πάρκο, να συμμετέχουμε σε εργαστήρια και να κάνουμε βόλτες με άλογα και ποδήλατα. Η Οικογιορτή διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Δέλτα. H εκδήλωση θα πραγματοποιείται από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.
Οι επισκέπτες της Οικογιορτής θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για την πολύτιμη αυτή φυσική περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ξεναγήσεις ορνιθοπαρατήρησης στις μικρές λίμνες του Πάρκου, ξεναγήσεις με ποδήλατα και βόλτες με άλογα, παιχνίδια για τα παιδιά με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών ΜΚΟ της Θεσσαλονίκης.
Οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο τηλέφωνο του Φορέα Διαχείρισης 2310 794811.

Η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).