Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Έφοδος της Χρυσής Αυγής στο πλοίο που μετέφερε τον Πακιστανό

Ξεχειλίζει η οργή της κοινής γνώμης για το ειδεχθές έγκλημα αλλά και την κυνική ομολογία του 19χρονου Πακιστανού για την κακοποίηση της 15χρονης Μυρτώς στη Χρυσή Ακτή της Πάρου.


Την ώρα που η κοπέλα δίνει μάχη για τη ζωή της στην Εντατική του Νοσοκομείου Αττικόν, ο
δράστης, αν και αρχικά αρνούνταν την συμμετοχή του, ομολόγησε με απίστευτη σκληρότητα την άγρια κακοποίηση της κοπέλας (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Την ίδια ώρα, ερωτηματικά προκαλεί η σπουδή της αστυνομίας να κρύψει το πρόσωπο του δράστη με μάσκα, μολονότι ο εισαγγελέας έχει επιτρέψει στο παρελθόν τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών επικίνδυνων κακοποιών.

Χαρακτηριστικό της πρόθεσης της αστυνομίας να κρύψει το πρόσωπο του δράστη είναι το γεγονός ότι την Δευτέρα έβαλαν ένα δόκιμο αστυφύλακα να παριστάνει τον Πακιστανό.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει επίσης η επίθεση από δυνάμεις της αστυνομίας κατά του δημοσιογράφου του «ΘΕΜΑτος» Δημήτρη Πώποτα το μεσημέρι της Τρίτης στην Σύρο (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Την ώρα που ο 21χρονος Πακιστανός λαθρομετανάστης μεταφερόταν με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο κατώφλι του ανακριτή, οι αστυνομικές αρχές άνευ λόγου και αιτίας χτύπησαν και συνέλαβαν τον δημοσιογράφο στην προσπάθειά του να φωτογραφίσει με κάθε νόμιμο δικαίωμα τον δράστη, τη στιγμή που ο ίδιος υπέδειξε κανονικά την δημοσιογραφική του ταυτότητα.

Η συνέχεια εδώ

http://www.protothema.gr/