Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ο Χάρρυ Κλυνν παρουσιάζει τη νέα του εικαστική δουλειά στο Mediterranean Village Hotel & Spa

Μας το έστειλε το Mediterranean Hotels..... Ευχαριστούμε πολύ
 Την Τετάρτη 1 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στο Mediterranean Village Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Χάρρυ Κλυνν που οργανώνεται από το τμήμα δημοσίων σχέσεων του Ομίλου Mediterranean Hotels.
Ο Χάρρυ Κλυνν παρουσιάζει την τελευταία του εικαστική δουλειά με τίτλο «ΑΠΟ ΤΟ 1 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 20». Η έκθεση περιλαμβάνει 20 πίνακες μεγάλων και μικρών διαστάσεων (ακρυλικά και μεικτές τεχνικές σε καμβά).
Ο Χάρρυ Κλυνν, κατά κόσμο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, γεννήθηκε στη Καλαμαριά και από μικρή ηλικία εκδηλώνει το συγγραφικό και υποκριτικό του ταλέντο.  Το 1958, ξεκινώντας από μια βραδιά ταλέντων του Γ. Οικονομίδη, μετακομίζει στην Αθήνα απ' όπου ξεκινά την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία. Μέσα σε οχτώ χρόνια κατορθώνει να διακριθεί και να έχει σημαντική πορεία στο χώρο των νυχτερινών κέντρων, κυρίως και των καμπαρέ. Στις αρχές της δεκαετίας του 60 γυρίζει τις πρώτες του κινηματογραφικές ταινίες και κάνει τις πρώτες του θεατρικές εμφανίσεις στα θέατρα «ΑΚΡΟΠΟΛ» και «ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ». Από το 1964 έως το 1974 ζει και εργάζεται στη Β. Αμερική και διαπρέπει ως συγγραφέας και stand up comedian. Επιστρέφει στην Ελλάδα το 1974 και αλλάζει τη μορφή της νυχτερινής διασκέδασης παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ευρηματικά και πρωτότυπα shows στο χώρο των νυχτερινών κέντρων και των μπουάτ. Οι δίσκοι του που κυκλοφορούν την ίδια εποχή κρατάνε για χρόνια τις πρώτες θέσεις στα δισκογραφικά charts και οι ταινίες του σπάνε όλα τα ρεκόρ των εισιτηρίων. Οι επιλεκτικές εμφανίσεις του στην τηλεόραση του χαρίζουν τον τίτλο του εμπορικότερου καλλιτέχνη της χιλιετίας (AGB) και οι παραστάσεις του στα θέατρα «ΟΡΦΕΑΣ», «ΑΛΣΟΣ», «ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ» και «ΜΙΝΩΑ» καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο εισπρακτικό ρεκόρ. Από το 2006 μένει μόνιμα γενέτειρά του Καλαμαριά, γράφει βιβλία (κυκλοφορούν 13 βιβλία του) παίζει θέατρο, ζωγραφίζει (έξι ατομικές εκθέσεις) και ηγείται της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαμαριάς..
Στο εικαστικό έργο του καλλιτέχνη έχουν αναφερθεί σπουδαίοι άνθρωποι του χώρου. «Ο Χάρρυ Κλυνν είναι ένας πληθωρικός, χαρισματικός, αταξινόμητος δημιουργός εκτός τρεχουσών συνταγών, αλλά εντός της ουσίας της έκφρασης» (Μάνος Στεφανίδης, Τεχνοκριτικός), ενώ ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός σημειώνει: «……. Ο αυτοδίδακτος ήταν ιερός, θεόπνευστος, αυθεντικός. Δε μιμείται, δημιουργεί! Γι αυτό Χάρρυ καλά κάνεις και ζωγραφίζεις....». Και ο Ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος αναφέρει: «Η ζωγραφική του Χάρρυ Κλυνν έχει την ωριμότητα ενός ανθρώπου που δε ζωγραφίζει για να γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο του, αλλά για να συμπληρώσει τα όσα σημαντικά έχει να πει σε μια άλλη γλώσσα. Τη γλώσσα των χρωμάτων, που τη βρίσκεις να υπάρχει απλόχερα παντού, από τον καθημερινό του λόγο, έως τα μυθιστορήματα και τα ποιήματά του».
Η έκθεση ζωγραφικής «ΑΠΟ ΤΟ 1 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 20» του Χάρρυ Κλυνν στο Μediterranean Village Hotel & Spa θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Αυγούστου.