Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ?

Μας το έστειλε o Bασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ?
του β. Νουλέζα.Δικηγόρου.
Το Βερολίνο προετοιμάζει την έξοδο , την αποβολή τής υπερχρεωμένης Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αυτό έχει καταστεί απόλυτα σαφές με δηλώσεις

ευρωπαίων Αξιωματούχων πού προετοιμάζουν για το ενδεχόμενο αυτό την κοινή γνώμη, μόνον η ελληνική Κυβέρνηση μοιάζει να μην το έχει συνειδητοποιήσει μη βλέποντας με ρεαλισμό την επερχόμενη καταστροφική εξέλιξη. Όμως θα επακολουθήσει διάλυση τής ευρωζώνης πού ήδη εμφανίζει σημάδια διάλυσης ?Είναι κοινός τόπος στο Eurogroup ότι η χώρα δε θα αντέξει το βάρος των δανειακών υποχρεώσεων της, δεν θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της και τελικά αναπόφευκτα θα εξοστρακισθεί από το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Η Ελλάδα θα πληρώσει τον αλόγιστο μεταπολιτευτικά δανεισμό, δεν θα κατορθώσει την ανάκαμψη, να μειώσει το υδροκεφαλικό δημόσιο, να υλοποιήσει τις εξαγγελθείσες αποκρατικοποιήσεις, την περιστολή τής φοροδιαφυγής προβλέπουν δυσοίωνα οι κακόπιστοι δανειστές μας αλλά κ διεθνή Μ.Μ.Ε, Η ΠΟΛΥΘΡΎΛΗΤΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΆΤΕΥΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ , παρέμεινε μία κενή περιεχομένου προεκλογική, παραπλανητική  φανφάρα , ουτοπία πού δεν θα υλοποιηθεί, καθώς ανέφικτη μοιάζει ακόμη και επιμήκυνση, πού επαναλαμβάνονταν μόνον ψηφοθηρικά για εσωτερική κατανάλωση όπως αποδείχθηκε.. Μάς πιέζουν για περαιτέρω υπερφορολόγηση και ακόμη αγριότερη περικοπή μισθών και συντάξεων , παρόλο πού οι πολίτες έχουν φθάσει στα όρια τής εξαθλίωσης. Η διαρκής συζήτηση περί τής εξόδου από το Ευρώ προκαλεί περαιτέρω πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση στην χώρα μας και αποθαρρύνει επενδυτές από το εξωτερικό, άραγε εμποδίζει την ανάπτυξη πού τόσο χρειαζόμαστε σαν χώρα , ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η αμείλικτη πραγματικότητα πού αντιμετωπίζουμε σαν κράτος, δύσκολα θα υπερβούμε την πολυεπίπεδη, βαθειά  κρίση χρέους πού συνεχώς μεγεθύνεται, με βάση τα σημερινά δεδομένα μοιάζει ως αναπόφευκτη εξέλιξη η άτακτη χρεοκοπία τής Ελλάδας και η αποβολή της από την ευρωζώνη. Για την δυσμενή αυτή εξέλιξη ευθύνεται η εγκληματική πολιτική των παρελθόντων ετών , δεν είναι ώρα επιμερισμού ευθυνών η μικροκομματικού ναρκισσισμού η ολιγωρίας, διότι βρισκόμαστε σαν έθνος στο χείλος του γκρεμού.
Η πατρίδα μας δύσκολα θα διασωθεί οικονομικά , μακάρι να μην δικαιωθεί η άποψη μου αυτή και να αποφύγουμε την ανεξέλεγκτη στάση πληρωμών πού θα αποτελέσει εθνική καταστροφή, φοβούμαι υπό το βάρος των εξελίξεων αυτών πού έχουν ήδη δρομολογηθεί δεν θα μακροημερεύσει η παρούσα Κυβέρνηση. Η ευρωπαϊκή πολιτική αλληλεγγύης είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη.
Απλά λυπούμαι τον δύστυχο , ταλαιπωρημένο και ψυχικά εξουθενωμένο ελληνικό λαό πού προσδοκά εθνική σωτηρία , ότι δηλ. θα εξέλθουμε από την κρίση και θα έλθουν καλύτερες ημέρες.