Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Ελλάδα και των επαφών τους με φορείς της Θεσσαλονίκης.
      Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διαβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού Τ. Πανταζόπουλος, βουλευτής στη Βικτώρια της Αυστραλίας, ο β’ Αντιπρόεδρος Τ. Κατσιαντώνης, πολιτειακός βουλευτής στο New Hampshire των Η.Π.Α. καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Στ. Γεωργανάς, ομοσπονδιακός βουλευτής στην Αυστραλία, Τ. Καρυγιάννης, βουλευτής στον Καναδά, Μ. Τσιόκας, πολιτειακός βουλευτής στη Georgia των Η.Π.Α., Τ. Ρόκας, πολιτειακός βουλευτής στο New Hampshire των Η.Π.Α. και η Ξ. Μακρή, εκτελεστική γραμματέας της Ένωσης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο πρόεδρος της Δ.Ε.Θ. Θ. Σουμπάσης και ο διευθύνων σύμβουλος Αν. Τζήκας.
     Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καλωσόρισε τους ομογενείς βουλευτές, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η επίσκεψη θα αποτελέσει το πρώτο βήμα μιας αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας. Στη συνέχεια ο Δ. Ψωμιάδης έκανε μία σύντομη παρουσίαση της νέας διοικητικής δομής και του τρόπου λειτουργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απαντώντας στα ερωτήματα των ομογενών βουλευτών, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τις δυσχέρειες και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η διοίκηση της ΠΚΜ, λόγω της απουσίας διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και της εξάρτησής της από την κεντρική εξουσία.
Ο Δ. Ψωμιάδης τόνισε την πρόθεση και την ανάγκη ενδυνάμωσης των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με τους Έλληνες ομογενείς που τιμούν την Ελλάδα με το βουλευτικό αξίωμα και την ευθύνη που έχουν αναλάβει, μέσω της καθιέρωσης μιας σταθερής συνεργασίας και της υλοποίησης δράσεων στους τομείς του τουρισμού, των επενδύσεων και του εμπορίου.
      Από την πλευρά τους τόσο  ο πρόεδρος Τ. Πανταζόπουλος όσο και τα μέλη του Δ.Σ. της   Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού ευχαρίστησαν τον Αν. Περιφερειάρχη για τη θερμή υποδοχή και τον ενημέρωσαν για τις επαφές που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής με τους φορείς της Θεσσαλονίκης καθώς και για τις θεματικές εκδηλώσεις – συναντήσεις που πραγματοποιούν στις 12 & 13/07/2012 στη Θεσσαλονίκη με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας των δύο πλευρών στους τομείς του τουρισμού καθώς και στην καινοτομία- τεχνολογία. Υπογράμμισαν τη θέλησή τους να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο και να λειτουργήσουν ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των φορέων της Θεσσαλονίκης και της ΠΚΜ με τους Έλληνες ομογενείς επιχειρηματίες του εξωτερικού με στόχο την προώθηση συνεργασιών στους πιο δυναμικούς τομείς, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.
    Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Δ. Ψωμιάδης προσέφερε στους Έλληνες ομογενείς βουλευτές αναμνηστικά δώρα.