Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κλινικά νεκρός ο Μουμπάρακ

Μας το έστειλε το kentrinews..... Ευχαριστούμε πολύ

Την ώρα που η πλατεία Ταχριρ γεμίζει ξανά, ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ,
πως μετέδωσε το Αιγυπτιακό πρακτορείο ΜΕΝΑ... είναι κλινικά νεκρός.

Σύμφωνα πάντως με πηγές ασφαλείας τις επικαλείται το Reuters, ο Μουμπάρακ, ο οποίος μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, βρίσκεται σε καταστολή και διασωληνωμένος.

Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι κατέκλυσαν ξανά την πλατεία Ταχριρ διαδηλώνοντας κατά του στρατού ο οποίος με διάταγμα του και βλέποντας τους Αδελφούς Μουσουλμάνους να κερδίζουν τις προεδρικές εκλογές, διέλυσε τη βουλή και ανέλαβε όλες ουσιαστικά τις εξουσίες καθώς και την σύνταξη του νέου συντάγματος.

Μαζί στο κάλεσμα των ισλαμιστών στην Ταχριρ διαδηλώνουν και οι φιλελεύθερες δυνάμεις που πρωτοστάτησαν στην επανάσταση που ανέτρεψε τον Μουμπάρακ με το σύνθημα αυτή τη φορά να λέει : «κάτω η εξουσία του στρατού».

Η Αίγυπτος μπαίνει σε νέα φάση πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας μετά την Αραβική Άνοιξη καθώς όλα όσα κατέκτησαν οι πολίτες εξαφανίστηκαν μέσα σε μια νύχτα όταν οι στρατηγοί διέλυσαν τη βουλή και ανακοίνωσαν για τους ιδίους υπερεξουσίες.

Η κοινωνία όμως δεν έχει ενιαία αιτήματα και διεκδικήσεις, καθώς οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι που κέρδισαν την πλειοψηφία στη βουλή και από ό,τι φαίνεται βγάζουν και τον επόμενο Πρόεδρο της