Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Αντώνης – Δείτε την ορκωμοσία – Βίντεο

Μας το έστειλε το supercomments..... Ευχαριστούμε πολύ
Έπειτα από διαβουλεύσεις 48 ωρών και την επίτευξη συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης με πυρήνα τη ΝΔ και την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ.
  ορκίζεται .


Ο κ. Σαμαράς παραλλήλως έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Mπαίνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο για να παράλαβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον κ. Παπούλια, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να σχηματίσει μία μακρόπνοη  που θα δώσει ελπίδα και σταθερότητα στον τόπο.
«Τι απέδωσε ο Μαραθώνιος;», ρώτησε ο κ.  υποδεχόμενος τον κ. Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Έδωσε τη δεδηλωμένη», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζοντάς τη ως «απαραίτητη προϋπόθεση για να σχηματισθεί νέα , μακρόπνοη, που θα δώσει σταθερότητα και ελπίδα στον κόσμο».
«Δεν έχω παρά να σας δώσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην καινούργια κυβέρνηση, η οποία έχει να αντιμετωπίσει πολλά και δύσκολα προβλήματα», απάντησε ο κ. .
«Με τη βοήθεια του Θεού, κύριε Πρόεδρε», αποκρίθηκε ο κ. Σαμαράς.
Ακολούθως ο νέος  θα μεταβεί στο  για να παραλάβει από τον κ. Παναγιώτη Πικραμένο.
Μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Σαμαράς καλείται να ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αναμένεται να γίνει αύριο αφού προηγουμένως πρέπει να εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα για την ανασύσταση των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού.Στις 19.00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς θα συναντηθούν με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά. Οι κύριοι Σαμαράς,  και  θα δώσουν στον κ. Ζανιά οδηγίες για τον τρόπο που θα κινηθεί στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του  στις , το πώς θα αντιμετωπίσει τα ερωτήματα των υπουργών Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης και άλλα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από αύριο κιόλας.

Δείτε βίντεο από την αναμονή για την ορκωμοσία: