Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Δηλώσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την προσπάθεια κυβέρνησης προσωπικοτήτων

Μας το έστειλε το www.bankwars..... Ευχαριστούμε πολύ

Βενιζέλος: Στηρίζουμε κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων
Τον σχηματισμό κυβέρνησης από προσωπικότητες στηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος «ως λύση ανάγκης» όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.
“Στηρίζουμε ως λύση ανάγκης και μια κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων”, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να στηριχθεί από τον μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών και κομμάτων.
Πρόσθεσε ότι ως ελάχιστη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πάντως ότι «δεν αναγορεύομε σε ρυθμιστή τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον κ. Τσίπρα».
«Όμως μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων θα πρέπει να μπορεί να σταθεί στη Βουλή και στην κοινωνία», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πάντως ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος, και υπογράμμισε ότι όλοι θα πρέπει να αγωνιστούμε με υπευθυνότητα μέχρι το τέλος.
Επιμένει για οικουμενική ο Φ. Κουβέλης
Διαφωνεί με την ιδέα συγκρότησης κυβέρνησης προσωπικοτήτων ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, καθώς εκτιμά πως «μια κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί από τεχνοκράτες, αποτελεί την ήττα της πολιτικής».
Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο κατέστησε σαφή κατά την συνάντηση την αντίθεσή του η οποία ήταν κατηγορηματική.
Σαμαράς: Ευρύτερη στήριξη για να υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση
Η ευρύτερη στήριξη για να υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση είναι απολύτως αναγκαία δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι πρότεινε στον κ. Παπούλια να κληθεί ο Καμμένος στη σύσκεψη και να αξιοποιηθεί η πρόταση 5 σημείων του Καμμένου διότι κατά τη γνώμη του υπάρχουν σημεία που μπορούν να συμβάλουν σε μια ευρύτερη σύνθεση.
Η αναφορά αυτή του κ. Σαμαρά προκάλεσε αίσθηση διότι ερμηνεύτηκε αμέσως ως «άνοιγμά του» προς τον κ. Καμμένο και κυρίως προς τους βουλευτές του κόμματός του.
Ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στην αυριανή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.