Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Για οδυνηρή και πικρή ήττα έκανε λόγο η Μέρκελ

Μας το έστειλε το onlycy.com..... Ευχαριστούμε πολύ
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε τη Δευτέρα «οδυνηρή και πικρή ήττα» το αποτέλεσμα των χθεσινών περιφερειακών εκλογών στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας,
παρόλα αυτά διαβεβαίωσε ότι η ευρωπαϊκή της πολιτική δεν θα επηρεαστεί.

«Η δουλειά στην Ευρώπη δεν θα επηρεαστεί», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει αντίφαση μεταξύ μιας σταθερής δημοσιονομικής πολιτικής και της ανάπτυξης», την ώρα που αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ήττα των Χριστιανοδημοκρατών αποτελεί τιμωρία της πολιτικής λιτότητας.

Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι αντιμετωπίζει με «ηρεμία» τις βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν σε 16 μήνες. «Είμαι αρκετά ήρεμη για τις βουλευτικές εκλογές», είπε χαρακτηριστικά. «Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι επρόκειτο για περιφερειακές εκλογές, δεν ήμουν εγώ επικεφαλής», υπογράμμισε.

Άλλωστε, επεσήμανε η Μέρκελ, οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο δείχνουν ότι ο κυβερνητικός της συνασπισμός με τους Ελεύθερους Δημοκράτες είναι «εξίσου δυνατός» με τη συμμαχία Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και Πρασίνων.

Εξάλλου, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι έχει «επαφές με το SPD». «Θα ξεκινήσω διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε η Μέρκελ.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στην αυριανή συνάντησή της με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είναι επίσης υπέρμαχος πολιτικών που στηρίζουν περισσότερο την ανάπτυξη. «Θα συζητήσουμε» σε όλα τα επίπεδα, είπε σχετικά η Μέρκελ. «Κανείς δεν είναι αντίθετος στην ανάπτυξη, το ερώτημα είναι τι θα σημαίνει αυτό για τα χρέη», πρόσθεσε.