Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Μπροστά με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ, τρεις περίπου εβδομάδες πριν από τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, αποτυπώνει η δεύτερη σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, μέτρηση των
τάσεων του εκλογικού σώματος από τη «zougla.gr».

Η Ανοικτή Ψηφοφορία άρχισε από το μεσημέρι της Τρίτης 22 Μαΐου και έληξε την Πέμπτη 24 Μαΐου το μεσημέρι. 

Η έρευνα διεξήχθη σε δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος ψήφισαν τα άτομα που συμπεριλαμβάνονται στην Βάση Δεδομένων της zougla.gr και ανέρχονται σε 8.000 πολίτες – χρήστες του διαδικτύου. Τα άτομα αυτά έχουν εθελοντικά δηλώσει τη συμμετοχή τους σε αυτήν τη Βάση Δεδομένων.

Στο δεύτερο σκέλος ψήφισαν όσοι πολίτες αυθόρμητα εισήλθαν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα και συμμετείχαν στην Ανοικτή Ψηφοφορία. Τα ερωτηματολόγιο και στα δύο σκέλη ήταν το ίδιο. Τα αποτελέσματα των δύο ψηφοφοριών σταθμίστηκαν με βάση τις επιλογές των συμμετεχόντων στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο πρώτο σκέλος της έρευνας

Στην ψηφοφορία αυτή συμμετείχαν 1086 άτομα.

Στο γράφημα που ακολουθεί αποτυπώνονται οι απόψεις των ψηφισάντων στην μέτρηση σχετικά με το ποιο κόμμα φέρθηκε υπεύθυνα κατά την κρίσιμη περίοδο των διερευνητικών εντολών. 

Το 22% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν πως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που φέρθηκε υπεύθυνα ενώ ακολουθεί η κατηγορία «κανένα κόμμα» με 21,1%. Ακολουθούν στο βαθμολόγιο υπευθυνότητας η Νέα Δημοκρατία με 17,55% και στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ με 17,2%.



Στο επόμενο γράφημα το ερώτημα είναι περισσότερο συγκεκριμένο. 


Περισσότερα εδώ

http://www.zougla.gr