Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΕΝΙΑΙΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΕΦΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΡΟΩΝ

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ
           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας ενημερώνει ότι με βάση το νόμο 3955/20-4-2011 (ΦΕΚ Α' 89) έχει
δημιουργηθεί το Μητρώο Εμπόρων Γεωργικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών. Κύριος σκοπός του είναι η αξιοπιστία και ασφάλεια των σχετικών με τα αγροτικά προϊόντα συναλλαγών και  η πιστοποίηση και αξιολόγηση των εμπλεκομένων στη διακίνηση προϊόντων του αγροτικού τομέα.
Στο Μητρώο έχουν υποχρέωση εγγραφής με δική τους ευθύνη μέσω του συνδέσμου www.minagric.gr/greek/phsifiakes_yphresies/phsifiakes_mhtrwo_emporwn.html
όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία δραστηριοποιούνται στην Επικράτεια ως έμποροι αγροτικών προϊόντων, εφοδίων και εισροών, εφόσον:
·                  αγοράζουν ή μεσολαβούν στην αγορά των προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής γεωργικής παραγωγής, καθώς και των προϊόντων που προέρχονται από το πρώτο στάδιο επεξεργασίας και μεταποίησης αυτών, τα οποία παράγονται στην Ελληνική Επικράτεια.
·                  προμηθεύουν τον Έλληνα παραγωγό με προϊόντα κάθε μορφής, είτε παραγόμενα στην Ελληνική Επικράτεια είτε εισαγόμενα που χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία και για τους σκοπούς της παραγωγής των προϊόντων πρωτογενούς φυτικής και ζωικής γεωργικής παραγωγής (εφόδια ή εισροές).
Η αίτηση εγγραφής στο Ενιαίο Μητρώο αποτελεί ταυτόχρονα και υπεύθυνη δήλωση και δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών εκτός από τη βεβαίωση εγγραφής στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η οποία θα εισαχθεί στο σύστημα σε μορφή pdf.
Το Μητρώο είναι δημόσιο και ελεύθερα προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο και ιδιαίτερα σε κάθε αγρότη μέσα από τον διαδικτυακό ιστότοπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ειδικότερα, με κριτήριο αναζήτησης την περιφερειακή ενότητα (Νομό) στην οποία βρίσκεται η έδρα δραστηριότητας του εμπόρου, θα είναι προσβάσιμα το Α.Φ.Μ., το όνομα/επωνυμία/διακριτικός τίτλος και το τηλέφωνο που έχουν δηλωθεί.